Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο U.S.S. Harry S.Truman και ομάδα πολεμικών πλοίων είναι επίσημα σε υπηρεσία στην περιοχή επιχειρήσεων του 5ου Στόλου, αφού την Τρίτη πέρασε από τη Διώρυγα του Σουέζ. 

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο. 

Το πλήρωμα σύντομα θα ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του ISIS, καθώς αναμένεται να φτάσει στον Περσικό Κόλπο τα Χριστούγεννα. Το U.S.S. Harry S. Truman θα συνεργαστεί με το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο έφτασε στον 5ο Στόλο νωρίτερα αυτό το μήνα. 

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έδωσε ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία της ομάδας μάχης – αλλά το Truman είναι το πρώτο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή μετά την αποχώρηση του Theodore Roosevelt, τον Οκτώβριο. Αυτό άφησε ένα κενό στην αμερικανική παρουσία, για πρώτη φορά από το 2007. 

«Με το Charles de Gaulle εδώ, δείχνουμε ένα επίπεδο ολοκλήρωσης που είναι άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο υπολοχαγός Ian McConnaughey, εκπρόσωπος του 5ου Στόλου. «Δείχνει ένα τεράστιο μέγεθος εμπιστοσύνης, προοπτικής και συνεργασίας των δύο χωρών». 

Η Περιοχή ευθύνης του του 5ου Στόλου καλύπτει περίπου 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια, συμπεριλαμβανομένου του στρατηγικής σημασίας και επιρρεπή στις συγκρούσεις, Περσικού Κόλπου.


hellasforce.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger