Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να βγει η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ κοντά στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι μετά την απόφαση των Σκοπίων να υψώσουν φράχτη.

Aυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών συνοριοφυλάκων, οι οποίοι δεν διστάζουν να μπουν σε ελληνικό έδαφος προκειμένου να απωθήσουν τους απελπισμένους ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη μακριά από τα δεινά του πολέμου. Την ίδια στιγμή υπάρχει παντελής απουσία ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας, ακόμη και στο στρατιωτικό φυλάκιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούν τη χώρα με αποβολή από τη συνθήκη Σένγκεν, γεγονός που διαψεύδεται από τις ελληνικές Αρχές. 

Όπως διαβάσαμε στο zougla.gr στην περιοχή…Οι Σκοπιανοί συνοριοφύλακες έκαναν χρήση όπλων με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνων, παραμένοντας για αρκετά λεπτά σε ελληνικό έδαφος, περίπου 100 μ. από το σημείο όπου τελειώνει ο φράχτης και σε κοντινή απόσταση από έρημο φυλάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, ένας εξ αυτών δεν διστάζει να τραβήξει το υπηρεσιακό του όπλο και να ανοίξει πυρ στον αέρα, ενώ άλλοι χτυπούν Έλληνα φωτορεπόρτερ.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger