Τον κίνδυνο παραγραφής των εγκλημάτων του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη επισημαίνουν οι συγγενείς των θυμάτων του και ζητούν την ενεργοποίηση της διακρατικής συμφωνίας με τη Ρουμανία, στην οποία είναι φυλακισμένος, για την έκδοσή του στην Ελλάδα.  

Όπως  αναφέρει
δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, την περασμένη εβδομάδα η οικογένεια του δολοφονημένου αστυνομικού Διονύση Αλεβιζόπουλου απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, στην οποία ζητά την ενεργοποίησης της συμφωνίας για να εκδοθεί ο Πάσσαρης στην Ελλάδα και να δικαστεί.

Ήδη έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που αφορούν το σχέδιο απόδρασης, με αποτέλεσμα να μην αποκαλυφθεί ποιοι και γιατί είχαν βοηθήσει τον εγκληματία να αποδράσει.

Μάλιστα, αποκαλύπτεται από τα δικόγραφα, ότι με έγγραφό του το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ταχθεί (στις 14/1/2014) κατά της μεταφοράς του Πάσσαρη στην Ελλάδα για να δικαστεί!

Οι συγγενείς των θυμάτων επισημαίνουν τον κίνδυνο να παραγραφούν τα αδικήματα στην Ελλάδα μέχρι να εκτίσει την ποινή στη Ρουμανία,  αλλά και να έχουν αποβιώσει πλέον συγγενείς των θυμάτων, δεσμοφύλακες και αστυνομικοί που χειρίστηκαν τις υποθέσεις των εγκλημάτων του, με αποτέλεσμα  να είναι αδύνατη η πραγματοποίηση της δίκης.


Τα εγκλήματα του Πάσσαρη

Ο Πάσσαρης συγκλόνισε την Ελλάδα όταν κατά τη διάρκεια μεταγωγής του για εξετάσεις  στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας  και εκτίοντας ποινή φυλάκισης για ληστείες τις οποίες διέπραξε με τους Ρουμάνους συνεργούς του φορώντας χειροπέδες βγάζει ένα περίστροφο (άγνωστο μέχρι  σήμερα πού και πώς το βρήκε) και εκτελεί εν ψυχρώ δύο αστυνομικούς, ενώ  τραυματίζει έναν ειδικό φρουρό.

Λίγους μήνες μετά, σε ληστεία από δύο αγνώστους με μοτοσικλέτα στο Περιστέρι, ο Πάσσαρης πυροβολεί και σκοτώνει τον ταμία που αποπειράθηκε να τους καταδιώξει. 

Αργότερα, η  ΕΛ. ΑΣ.  ανακοινώνει ότι ο Πάσσαρης είναι ο δράστης μιας ακόμα δολοφονίας που εξιχνιάσθηκε,  μιας γυναίκας ιατρού, σε  φαρμακείο της Κυψέλης, το 2001.

Θα συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2001 στη Ρουμανία, όπου είχε διαφύγει, όπου σκότωσε τον ιδιοκτήτη και τον ταμία ανταλλακτηρίου συναλλαγματος. 

Τον Ιούλιο του 2003, το κακουργιοδικείο  του Βουκουρεστίου του επέβαλλε την ποινή της δις ισόβιας κάθειρξης για ληστεία και διπλή ανθρωποκτονία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger