Ως ένα «σπουδαίο άνθρωπο και γεμάτο ταλέντο» περιέγραψε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στην κούρσα για την εκλογή νέου προέδρου στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είναι ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος, γεμάτος ταλέντο χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τα προσόντα του, αλλά είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην προεδρική κούρσα», δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, μετά την ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενώπιον σχεδόν 1.400 ρώσων και ξένων δημοσιογράφων.

«Ο τρόπος που μιλά και αυτό που του επιτρέπει να αυξήσει τη δημοτικότητά του» δεν αφορούν τη Ρωσία, δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στον 69χρονο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος έχει εντείνει τις προκλητικές δηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, ο Πούτιν δήλωσε «πρόθυμος να αναπτύξει τις σχέσεις (του) με τις ΗΠΑ», μόλις εκλεγεί νέος πρόεδρος τον Νοέμβριο το 2016. 

Ο Τραμπ «δηλώνει ότι θέλει ένα άλλο επίπεδο σχέσεων, στενότερων και βαθύτερων σχέσεων με τη Ρωσία, πώς θα μπορούσαμε να μην το χαιρετίσουμε αυτό; Προφανώς το χαιρετίζουμε», δήλωσε.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger