(Σχόλιο ΙΩΚΗ: Η κάνναβη επιδρά στην ψυχική σφαίρα του λήπτη και μπορεί να κάνει ανακατανομή μιας προσωπικότητας, ειδικά αν ο χρήστης είναι σε νεαρή ηλικία. Ακόμη επιδρά στο νευρικό σύστημα του χρήστη με αποτέλεσμα να βγει πολύ γρηγορότερα ένα πρόβλημα στην επιφάνεια από ότι θα έβγαινε κανονικά...)

Από αρχαιοτάτων χρόνων, η χρήση της μαριχουάνας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη τόσο για ιατρικούς όσο και για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα απαγόρευσής της καθώς ήταν προφανές ότι δεν μπορεί να δαιμονοποιηθεί ένα φυτό. Τότε, για οικονομικούς κυρίως λόγους, οι Ηνωμένες πολιτείες εφάρμοσαν την απαγορευτική πολιτική που γνωρίζουμε σήμερα, δίνοντας το έναυσμα για μια παγκόσμια δίωξη του "χόρτου του θεού".


Σε προηγούμενη ανάλυσή μας για τις οικονομικές συνέπειες που θα είχε μια ενδεχόμενη αποποινικοποίηση της κάνναβης, είδαμε πως πετρελαιοειδή, οινόπνευμα, φάρμακα, παραγωγή χαρτιού, καπνός, πλήττονταν σημαντικά από τις δυνατότητες της κάνναβης και αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος για να απαγορευτεί η χρήση της. Σήμερα που κάθε χώρα ψάχνει εναλλακατικές πηγές εσόδων, η νομιμοποίησή της φαντάζει ένα πολύ κερδοφόρο deal που θα αλλάξει προς το καλύτερο τις οικονομίες πολιτών και κρατών. Ωστόσο είναι δεδομένο πως θα αλλάξει και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ακόμα και τις σεξουαλικές!
Τελικά η μαριχουάνα βάζει φωτιά στο κρεβάτι σου ή απλά πέφτεις για ύπνο;


Η συμβολή της μαριχουάνας στην βελτίωση της σεξουαλικής ζωής των ανθρώπων, έχει γίνει γνωστή από την αρχαία Ινδία, τότε που η κάνναβη ήταν βασικό συστατικό του ταντρικού $ex. Πιο κοντά στη σημερινή εποχή, οι καταγραφές την φέρνουν στις αρχές του 19ο αιώνα στην Περσία, όταν οι ιερόδουλες έκαναν συχνή χρήση για να χαλαρώνουν πριν τη συνεύρεση. Ακόμα, αρκετές είναι οι αναφορές για τη Ρωσία, στην οποία τη δεκαετία του 1930, οι νιόπαντρες νεαρές ενθαρρύνονταν να "πιουν" ένα τσιγαράκι για να νιώσουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της πρώτης τους σεξουαλικής επαφής. Όλα αυτά δείχνουν πως αν μη τι άλλο η γενική άποψη έλεγε ότι ένα τσιγαριλίκι την κάνει τη δουλίτσα του. Κάτι φίλοι μου που το έχουν κάνει, συμφωνούν πάντως...

Οι πορνοστάρ σίγουρα γνωρίζουν καλύτερα
Είναι σημαντικό να ξέρουμε και τι λένε και οι επαγγελματίες του $ex. 




Δεν υιοθετούμε τις απόψεις λέμε τώρα αλλά όσο να 'ναι κάτι παραπάνω από εμάς ξέρουν τα κορίτσια.

Για πες κι εσύ ντόκτορ
"Η μαριχουάνα δεν ενισχύει τη διάθεση του ατόμου για σεξ, αλλά βελτιώνει την ποιότητα της συνεύρεσης, υποστηρίζει ο  σεξολόγος Nick Karras από το San Diego. "Bοηθώ τους ανθρώπους να ανακτήσουν τη χαμένη τους σεξουαλικότητα. Οι περισσότεροι πίνουν αλκοόλ για να προσεγγίσουν τον υποψήφιο σύντροφο. Στο $ex όμως η μαριχουάνα κάνει τα πάντα πιο αργά. Όταν έρχεται στο παιχνίδι η μαριχουάνα, όλα έχουν να κάνουν με το άγγιγμα και τις αισθήσεις". Έτσι τους τα είπε στο Fusion, έτσι σου τα λέμε κι εμείς.

Όπως προφανώς καταλάβατε ο ντόκτορ έχει Ελληνική καταγωγή όπως και ο James Halikas που έχει κάνει επίσης πολύ γνωστές έρευνες επί του θέματος και οι δύο τους συμφωνούν. Ναι, τώρα πείτε μου ότι είναι τυχαίο που οι πιο γνωστές μελέτες για το συνδυασμό χόρτου και πηδήματος έγιναν από Έλληνες. Ε δεν νομίζω!

Καλά αυτά, αλλά κανά φράγκο θα βγάλουμε;
Αν βλέπουμε μπροστά όπως οι Αμερικανοί, μπορεί. Ας πούμε, η εταιρία Foria έριξε στην αγορά ένα νέο λιπαντικό  που εμπεριέχει και τη μαριχουάνα στα συστατικά του. Μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν διαθέσιμο μόνο με την κάρτα που επιτρέπει να αγοράζεις ιατρική μαριχουάνα, ενώ τώρα με την νομιμοποίηση στο Κολοράντο έχει εκτινάξει τις πωλήσεις του. Το προϊόν που είναι σε μορφή σπρέι, ψεκάζεται στον κόλπο της γυναίκας και υπόσχεται να κάνει πιο δυνατούς τους οργασμούς και πιο απολαυστικό το $ex. Οι μαρτυρίες όσων το έχουν χρησιμοποιήσει είναι άκρως προτρεπτικές για εκείνες που έχουν ενδοιασμούς. Γενικά το σπρέι "γαμάει" όπως κατάλαβες!

Και τώρα τι ρε προβοκάτορα;
Εδώ είναι τα δύσκολα δικέ μου. Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά τα μαραφέτια που καπνίζονται (μόνιμο ανέκδοτο το "έκοψα τα τσιγάρο"). 

Αλλά αν είχα δοκιμάσει ποτέ (με μια πρώην ας πούμε, που πηγαίναμε συνέχεια κάμπινγκ στα Κουφονήσια, λέμε τώρα) μάλλον θα μου άρεσε γιατί θα ένιωθα απίστευτη χαλάρωση και κάθε μου συναίσθημα θα γινόταν πολύ εντονότερο. Αν. Που εγώ δεν κάνω τέτοια. Λέμε. Όταν νομιμοποιηθεί θα το δοκιμάσω και θα ξαναγράψω. Αν και δεν θέλω, θα το κάνω για τη δημοσιογραφία ρε γαμώτο. Και αυτό είναι δέσμευση.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger