της Anna Hunt

Καθώς η επίσημη επιστήμη αρχίζει και παραδέχεται πια ανοιχτά την αποτελεσματικότητα των πρακτικών της γιόγκα, του διαλογισμού, του βελονισμού κτλ., εμείς μαθαίνουμε ότι σαν ενεργειακά όντα που είμαστε, πρέπει να αναλογιστούμε με ποιόν τρόπο οι ενέργειες επηρεάζουν την ευημερία μας. Όπως πίστευαν οι δάσκαλοι του Tao στην Κίνα και αργότερα αποδείχτηκε από την κβαντική φυσική, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας και με την άλλη άκρη του σύμπαντος.

Με αυτή την γνώση, πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να νιώσουμε αυτήν την σύνδεση με την ροή της ενέργειας του σύμπαντος που μας περιβάλλει ή αν θέλουμε να την αγνοήσουμε και να μείνουμε αποκομμένοι. Η κοσμική ενέργεια θα συνεχίσει να ρέει χωρίς να σε κρίνει ό,τι κι αν αποφασίσεις. Αν αποφασίσεις ότι θέλεις να προσκαλέσεις αυτήν την θετική ενέργεια στην ζωή σου και να κάνεις μπάνιο στην αφθονία του σύμπαντος, διάβασε παρακάτω μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να αναζωπυρώσεις την σχέση σου με τον Κόσμο.

1. Αποτίμησε το επίπεδο της αρνητικής ενέργειας μέσα σου

Κάποιες φορές δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο αρνητικοί είμαστε. Αυτό μπορεί να μας εγκλωβίσει σε έναν κύκλο που έλκουμε λάθος καταστάσεις και ανθρώπους στην ζωή μας. Για να σε βοηθήσει να αξιολογήσεις τα επίπεδα της αρνητικής ενέργειας μέσα σου η Christie Sheldon από το loveorabove.com έφτιαξε ένα κουίζ. Βρες ένα ήσυχο μέρος και κοίτα μέσα σου. Όλα ξεκινάνε με αυτογνωσία.

• Παραπονιέσαι συνέχεια ή μόνο κάποιες φορές;
• Συζητάς συχνά για τα λάθη αυτού του κόσμου; Πιο συχνά απ΄ ό,τι μιλάς για τα καλά; Αυτό περιλαμβάνει: ‘χάλια καιρός’, ‘γάμησέ τα κίνηση’, μαλάκες πολιτικοί’, ‘άθλια οικονομία’, ‘ηλίθια πεθερικά’ κτλ.
• Κρίνεις; Όλη την ώρα ή μόνο συγκεκριμένους ανθρώπους;
• Έλκεσαι από την δυστυχία και τη καταστροφή; Μπορείς να σταματήσεις να κοιτάς τηλεόραση όταν δείχνει την τελευταία αεροπορική καταστροφή ή τα νέα για το επεισοδιακό διαζύγιο διασημότητας;
• Κατηγορείς; Όλη την ώρα ή συγκεκριμένες καταστάσεις;
• Πιστεύεις ότι δεν έχεις κανέναν έλεγχο στο τι συμβαίνει στην ζωή σου;
• Νιώθεις θύμα; Μιλάς για το τι σου έκαναν άλλοι;
• Είσαι ευγνώμων; Θα είσαι ευγνώμων αν τα πράγματα γίνουν καλύτερα;
• Νιώθεις ότι τα πράγματα συμβαίνουν σε σένα ή μέσα από σένα;

Χρειάζεται κουράγιο για να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και χρειάζεται κουράγιο να αποδεχτείς τα αποτελέσματα αν αυτά δείξουν ότι είσαι κυρίως αρνητικός. Εσύ δημιουργείς τις εμπειρίες που βιώνεις.

Η κοσμική ενέργεια γύρω σου θα σε καθοδηγήσει στην βίωση των εμπειριών, αλλά εξαρτάται από σένα αν θα τις βιώσεις μέσα από μια κατάσταση ευγνωμοσύνης. Το να είσαι ευγνώμων γι΄ αυτό που σου συμβαίνει, θα προσκαλέσει περισσότερη θετική ενέργεια στην ζωή σου.

Υπάρχει μικρή διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά αυτή η μικρή διαφορά κάνει την μεγάλη διαφορά. Η μικρή διαφορά είναι η αντιμετώπιση. Η μεγάλη διαφορά είναι αν είναι θετική ή αρνητική.
W. Clement Stone

2. Περιόρισε τον εσωτερικό διάλογο του Εγώ όταν κρίνει και αμφιβάλει

Όλοι μας, σε κάποια στιγμή της ζωής μας παλεύουμε με τις αρνητικές σκέψεις και κρίσεις του εγωικού μας νου. ‘Τίποτα καλό ποτέ δεν θα συμβεί σε μένα’, ‘Ποτέ δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό’, ‘Δεν θα βρω πότε μια δουλειά που να μου αρέσει’. Αυτές τις στιγμές, ο εγωικός νους μας φωνάζει. Μερικές φορές μπορεί και να μας πληγώσει. ‘Είμαι απαίσιος άνθρωπος’, ‘Δεν αξίζω να είμαι ευτυχισμένος’. Μας γεμίζει με αμφιβολία και μας παραπλανά.

Αν δεν περιορίσεις αυτόν τον εσωτερικό αρνητικό διάλογο θα μείνεις αποσυνδεμένος από την πανταχού παρούσα ενέργεια του Qi (κοσμική ενέργεια) που είναι άφθονη και διαθέσιμη πάντα. Πρέπει να πάρεις τον έλεγχο των σκέψεών σου, καθησύχασε και ισορρόπησε τις σκέψεις σου και επαναπροσδιόρισε τον δεσμό σου με τον Κόσμο.

3. Χρησιμοποίησε ‘θετικές προτάσεις επιβεβαίωσης’ για να απελευθερωθείς από την αρνητικότητα

Πολλές φορές χρειάζεται να παρακινούμε τον εαυτό μας καθημερινά να αντιμετωπίσουμε την αρνητικότητα. και να ανακαλύψουμε τις πηγές της- τον εγωικό νου, τις αγχωτικές ζωές, τον τρελό κόσμο, κτλ. Διαβάστε παρακάτω κάποιες ιδέες θετικών προτάσεων επιβεβαίωσης. Μπορείς να διαλέξεις αυτά που σου ταιριάζουν ή να συμπληρώσεις τη λίστα με δικά σου. Να τα γράψεις κάπου που μπορείς να τα βλέπεις συχνά και διάβαζέ τα δυνατά.

• Τι λένε οι άλλοι για μένα είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό μου.
• Είμαι ελεύθερος να είμαι εγώ.
• Η ζωή δεν είναι τέλεια, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι καταπληκτική.
• Δεν πειράζει να μην είναι όλες μου οι μέρες τέλειες.
• Ακόμα και όταν δυσκολεύομαι, έχω πράγματα και ανθρώπους στην ζωή μου που είμαι ευγνώμων.
• Κάθε εμπειρία είναι ένα σημαντικό μάθημα.
• Δεν ήρθαν όλα για να μείνουν.
• Το να παραδεχτείς ότι είσαι λάθος, είναι το πρώτο βήμα για να γίνεις σωστός.
• Δεν χρειάζεται να κρατάω αυτό που με τραβάει πίσω
• Η ευτυχία μου είναι αποτέλεσμα των σκέψεών μου.
• Με ποιους περνάω τον χρόνο μου, έχει σημασία.
• Η κριτική και τα κουτσομπολιά είναι χάσιμο ευτυχίας
• Μπορώ να κάνω τον κόσμο ένα χαρούμενο μέρος

“Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και τα πράγματα θα αλλάξουν.” ― Wayne W. Dyer

4. Απελευθέρωσε όλους τους περιορισμούς του Σώματος/Νου/Πνεύματος

Οι ενέργειες του Ήλιου, της Γης, του Γαλαξία και του Σύμπαντος, επηρεάζουν, μέσα από πεδία υψηλότερης διάστασης, το φυσικό, αιθερικό και πνευματικό μας επίπεδο. Είναι εύκολο για μας να εγκλωβιστούμε στον φυσικό κόσμο και να πιστέψουμε ότι το μόνο που έχει σημασία είναι αυτό που βλέπουμε. Αυτό κάνουμε αιώνες τώρα. Αγνοούμε ότι το ενεργειακό μας πεδίο επίσης επικοινωνεί με την κοσμική ενέργεια.

Με το να κατανοήσουμε ότι αυτή η επικοινωνία υπάρχει, η επικοινωνία όλων των επιπέδων του αληθινού εαυτού μας με το Σύμπαν, βοηθάμε στην αποκατάσταση της επικοινωνίας αυτής. Και μέσα απ΄ αυτό, βιώνουμε βαθιά μεταμόρφωση σε όλα μας τα επίπεδα, σώμα, νου, πνεύμα και ψυχή. 

Πρακτικές όπως η γιόγκα, το tai chi και το qi gong, παρόλο που τυπικά χρησιμοποιούνται για άσκηση σώματος και καταπολέμηση άγχους, μπορούν να σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις την αληθινή σου συνείδηση πέρα από τον βασισμένο στον φόβο τρισδιάστατο κόσμο που βλέπεις.

Επιπλέον, συγκεκριμένες πρακτικές που εστιάζουν στο ξεμπλοκάρισμα του ενεργειακού κέντρου της καρδιάς είναι αποτελεσματικές στην αύξηση της χωρητικότητας της καρδιάς ώστε να μπορεί να απορροφήσει περισσότερη κοσμική ενέργεια.

“Ήρθε κάποια φορά στην ζωή μου εκείνη η στιγμή ανείπωτης ευτυχίας που δεν μπορεί να περιγραφεί πλήρως από αυτά τα σύμβολα που ονομάζουμε λέξεις. Η σημασία της μπορεί μόνο να κατανοηθεί από την άηχη γλώσσα της καρδιάς” – Martin Luther King, Jr. 

5. Καθάρισε τον εξωτερικό σου κόσμο

Πολύ από την προσπάθειά μας να συνδεθούμε με την ροή της κοσμικής ενέργειας απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και χρόνο απομόνωσης σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Εδώ είναι, που η τακτικότητα και καθαριότητα του χώρου που ζούμε γίνεται εξίσου σημαντική με το καθάρισμα του εσωτερικού μας χώρου.

Συχνά ακούς ιδέες για το πώς να ξεστιβάσεις τις ντουλάπες σου ή πώς να αναδιαμορφώσεις την επίπλωση του σπιτιού σου για να κάνεις τον χώρο σου πιο λειτουργικό. Όλα αυτά σε βοηθάνε να νιώσεις ανάλαφρος και πιο θετικός.

Το να δημιουργήσεις έναν ευχάριστο χώρο για να ζεις είναι πολύ σημαντικό αλλά μην ξεχνάς την φύση. Η επανασύνδεση με την φύση, μακριά από πολλούς ανθρώπους, χωρίς ηλεκτρομαγνητική μόλυνση και ΜΜΕ βοηθάνε στην σύνδεση με την φυσική ροή του Σύμπαντος. Σε αποσυνδέει από την συνηθισμένη σου ζωή και είσαι περισσότερο σε αρμονία με τον εαυτό σου.

6. Διαλογισμός

Ο διαλογισμός ξεκινάει με ολιγόλεπτη καθημερινή πρακτική που για κάποιος από μας σημαίνει απλά να χαλαρώσουμε το μυαλό μας ή να κάτσουμε ακίνητοι. Όσο πιο πολύ διαλογίζεται κάποιος, τόσο περισσότερη κοσμική ενέργεια λαμβάνει-αυτή ενέργεια θα ρέει μέσα σε όλα τα επίπεδα του εαυτού. Αν υπάρχει συνέπεια, ο διαλογισμός μπορεί να σε οδηγήσει σε μεγαλύτερα διαστήματα ΜΗ-ΝΟΥ (χωρίς σκέψεις), όπου είσαι ανοιχτός σε όλη την γνώση του Σύμπαντος.

Η διαδικασία αφομοίωσης της κοσμικής ενέργειας του σύμπαντος θα εναρμονίσει την ζωή σου και θα ισορροπήσει την σύνδεσή σου με το Tao. Εξαρτάται από μας πόσο πολύ θέλουμε να επωφεληθούμε και πόσο έτοιμοι είμαστε.


Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου
spiritscience.gr 


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger