Το θρίλερ στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζεται ενώ οι δύο άντρες μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Δύο σενάρια εξετάζονται, το ενδεχόμενο τροχαίου ή να βρέθηκαν «στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή» – Τι δείχνουν κάμερες ασφαλείας και η ανάλυση του σήματος των κινητών τους – Στον Αχελώο επικεντρώνονται οι έρευνες και σήμερα, παρά το ότι έχουν ήδη ψάξει τον ποταμό οι αρχές – Αναμένεται να ενισχύσει τις έρευνες το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ με θερμική κάμερα.

Ούτε ίχνος των δύο αντρών που εξαφανίστηκαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς δεν έχουν ανακαλύψει τέσσερις ημέρες μετά οι αρχές στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Γιάννης και ο Βασίλης, 40 και 35 ετών, φίλοι από παλιά, είχαν βγει για να διασκεδάσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο χωριό Πεντάλοφο της Αιτωλοακαρνανίας, όμως δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους. Τελευταία φορά που καταγράφηκε η παρουσία τους, ήταν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, όταν κάμερες ασφαλείας στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσίνι κατέγραψαν το αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Toyota Corolla, με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885.

Με τα στοιχεία αυτά και τις μαρτυρίες που προσπαθούν να συγκεντρώσουν, οι αστυνομικοί επιχειρούν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν να «εξαφανίστηκαν» οι δύο άντρες και το αυτοκίνητό τους, χωρίς να αφήσουν κάποιο ίχνος! Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο παραμένουν τα σενάρια που εξετάζονται. Βασικότερο είναι το ενδεχόμενο τροχαίου – καθώς και οι δυο είχαν πιει – στις όχθες του Αχελώου, γι’ αυτό και οι έρευνες επικεντρώνονται στο ποτάμι, που διασχίζει την ευρύτερη περιοχή, η αστυνομία όμως δεν αποκλείει την περίπτωση οι δύο άντρες να έγιναν μάρτυρες μιας παράνομης συναλλαγής του υποκόσμου και να «εξαφανίστηκαν» εξαιτίας αυτού.

Ήδη από το Σάββατο οι αρχές έχουν διεξοδικά ερευνήσει τον ποταμό, με δύτες και βάρκες, όμως χθες Κυριακή οι έρευνες ήταν αδύνατες, λόγω της κακοκαιρίας που έπληττε την Αιτωλοακαρνανία. Σήμερα οι αρχές και πάλι θα ερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον Αχελώο, σε ένα ευρύτερο τμήμα του, ενώ καθώς οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, αναμένεται να ενισχύσει τις προσπάθειες και το ελικόπτερο της αστυνομίας με ειδική θερμική κάμερα.

Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν από το πρωί τις έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, την επαρχιακή οδό Αιτωλικού – Αστακού, αλλά και στο δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Πεντάλοφο, Λεσίνι και Κατοχή, καθώς σε αυτό το τρίγωνο φαίνεται να κινήθηκαν οι δύο άντρες. Από τα σημεία της υπόθεσης για τα οποία προς το παρόν δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις η αστυνομία, είναι το γεγονός πως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο φίλοι καταγράφηκε στο δρόμο προς Λεσίνια από δύο κάμερες, με διαφορά 12 λεπτών της μίας από την άλλη, σε μια απόσταση 4 χιλιομέτρων, που καλύπτεται κανονικά σε 3-4 λεπτά… Παράλληλα, από την ανάλυση του σήματος των κινητών τους τηλεφώνων που εντοπίστηκαν να εκπέμπουν από την περιοχή, προκύπτει ότι και τα δυο «χάθηκαν» στην περιοχή αυτή, με ελάχιστη χρονική διαφορά μεταξύ τους…

Σε κάθε περίπτωση παραμένει αναπάντητο το γεγονός πώς δύο άντρες και ένα αυτοκίνητο εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν οποιοδήποτε ίχνος.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger