Πιέζουν παρασκηνιακά οι «σύμμαχοι» ευρωπαίοι», προκειμένου να ευοδωθούν τα αμερικανοκίνητα σχέδια «συνδιαχείρισης» του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μέσω κοινών περιπολιών στο Αιγαίο. Μέχρι στιγμής οι αξιωματούχοι της Ελλάδας απαντούν αρνητικά, αλλά ποιος ξέρει τι έπεται.
Όπως αποκαλύπτει μάλιστα η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει συμπεριλάβει το ζήτημα της Έρευνας και Διάσωσης (SAR) στις «εκκρεμείς διαφορές στο Αιγαίο» όπου μάλιστα προτείνεται τελικά μια μορφή κοινής δράσης για τις επιχειρήσεις SAR στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής θάλασσας.
Η Άγκυρα, παρότι ο ICAO έχει αναθέσει στην Ελλάδα τις αρμοδιότητες Έρευνας και Διάσωσης σε όλη την περιοχή που καλύπτει το FIR Αθηνών, επιχειρεί να αμφισβητήσει αυτή την αρμοδιότητα μέσω του ΙΜΟ στον οποίο έχει καταθέσει μονομερώς χάρτη με τον οποίο αναλαμβάνει η Άγκυρα την Έρευνα και Διάσωση μέχρι το μέσο του Αιγαίου (SRR).
Όπως αναφέρει η εφημερίδα: «Εκμεταλλευόμενη αυτήν τη διάσταση που φαίνεται να υπάρχει και παρά τη διεθνή πρακτική όπου οι θαλάσσιες και εναέριες Ζώνες SAR ταυτίζονται, η Τουρκία επιδιώκει την ανατροπή αυτής της πρακτικής και στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ απαιτεί τελικά τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο».

Σε αυτή την κατεύθυνση πιέζουν μαζί με τις Η.Π.Α. την ΕΕ να θέτει διαρκώς αυτό το ζήτημα στην Ελλάδα. Να κοπεί δηλαδή η θάλασσα στην μέση να πάρουν οι Τούρκοι το ανατολικό Αιγαίο και οι Αμερικανοί να παριστάνουν τους δίκαιους κριτές όπως πράττουν στην Κύπρο, αθωώνοντας τις παράνομες δυνάμεις κατοχής και τα εγκλήματα πολέμου των Τούρκων, ενώ σε λίγες μέρες είναι και η θλιβερή επέτειος των Ιμίων.
Αυτήν λοιπόν την επιδίωξη της Τουρκίας επιχειρούν να επιβάλουν στην Ελλάδα ως μορφή συνεργασίας για τη διάσωση δήθεν των παράνομων μεταναστών οι «Ευρωπαίοι εταίροι» μας, πετώντας στα σκουπίδια τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, υποτίθεται κράτους μέλους προκειμένου να ικανοποιηθεί ο Ερντογάν και ως αντάλλαγμα να διευκολύνει τους ίδιους, μειώνοντας την ροή των μεταναστευτικών ρευμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός ΥΠΕΘΑ έχει ήδη προτείνει στους Αμερικανούς την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου.
Όποιος αντιταχθεί σε ενδεχόμενη «σολομώντεια» πρόταση των Αμερικάνων που θα είναι φυσικά εις βάρος των δικαίων του Ελληνισμού, θα στιγματιστεί ως πολεμοχαρής.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger