Πληροφορίες κάνουν λόγο για σύλληψη δύο τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alexpoli, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, σταμάτησαν τους δύο υπόπτους για έλεγχο στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης καθώς η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες. Ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν. 
Στις αποσκευές τους βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους. Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τζιχαντιστές έφτασαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή χώρα μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος. Από την Αθήνα ήρθαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό τους Κήπους, την Τουρκία και τέλος το Ισλαμικό κράτος στη Συρία. Ο ένας εκ των δυο έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκή χώρα για απόπειρα τρομοκρατίας ενώ παρακολουθούνταν από τις Σουηδικές αρχές ως ύποπτος για τρομοκρατία.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές…


Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είναι 29 ετών, Βοσνιακής καταγωγής, όμως έχει σουηδικό διαβατήριο. Σύμφωνα με το MEGA, το 2005 είχε συλληφθεί καθώς σε έρευνα που είχαν κάνει οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στο σπίτι του είχαν εντοπίσει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, μια ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο. Στο βίντεο φαινόταν ένα άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, να απειλεί για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και το Λευκό Οίκο. Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες από την ανάλυση του βίντεο είχεν καταλήξει στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για τον ίδιο τον 29χρονο . Είχε οδηγηθεί στη δικαιοσυνη και είχε καταδικαστεί σε 14 φυλάκιση, όμως προφανώς είχε αφεθεί ελεύθερος. 
Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη έχει καταγωγή από την Ιεμένη και έχει επίσης σουηδικό διαβατήριο. 
Όταν τους μετέφεραν στο ΑΤ διαπίστωσαν ότι και για τους δύο υπήρχε το μέτρο διακριτικής παρακολούθησης από τη Σουηδία. Οι αστυνομικοί ψάχνοντας περαιτέρω αντιλήφθησαν ότι είχαν να κάνω με δύο άτομα που μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης έχουν ασχοληθεί πολύ. 
Σύμφωνα με το MEGA, Αυτή τη στιγμή κρατούνται και σε βάρος τους έχει σχηματιστέι δικογραφία με κατηγορητήριο για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό τον εφοδιασμό τρομοκρατικών οργανώσεων. 

ΣΧΟΛΙΟ : Αρχισαν τα οργανα ή κανω λαθος ; Που ναναι τωρα η κ. Τασια ; Ο κυρ Δριτσας και ολοι οι οι ελληναρες που κατηγορουσαν ασυστολα το διαδικτυο οτι φερνει το πανικο ; 
Που ειστε σας ψαχνουμε. . . . ΣΤΗΡΙΞΗ στους αγροτες μεχρι τελος. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΑΛΛΙΩΣ . . . . 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger