Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


«Έξω από τα δόντια» τα λέει ο Αμερικανός γερουσιαστής, Richard Black, σε μια συνέντευξη του στο ρωσικό κανάλι Russian TV, όπου δηλώνει πως οι δυο χώρες Τουρκία και Σαουδική Αραβία είναι οι κύριοι εκτροφείς της παγκόσμιας τρομοκρατίας και αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό γερουσιαστή, η μεν Σαουδική Αραβία με το ισλαμικό Βαχαμπιτικό καθεστώς εκτρέφει ισλαμιστές τρομοκράτες που τους εξαπολύει σε όλο τον κόσμο, η δε Τουρκία με τον πρόεδρο της τον αλαζόνα και φιλόδοξο Ερντογάν που θέλει να γίνει ο χαλίφης του Ισλάμ, στηρίζει και ενισχύει αυτούς τους τρομοκράτες ενώ έχει επιβάλλει μια στυγνή δικτατορία στην χώρα του.

Δεν είναι η Συρία και ο πρόεδρος της Μπασάρ Άσαντ το πρόβλημα, υποστηρίζει ο Richard Black, αλλά αυτές οι δυο χώρες που αποτελούν σήμερα απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Αυτές οι δυο χώρες είναι υπεύθυνες για τον εμφύλιο στην Συρία και για το αιματοκύλισμα της χώρας αυτής. Μάλιστα υποστήριξε πως ο πόλεμος στην Συρία δεν είναι εμφύλιος ούτε και μια λαϊκή εξέγερση, αλλά ουσιαστικά μια εισαγόμενη τρομοκρατία που θέλει να επιβάλει ένα ισλαμιστικό βάρβαρο καθεστώς. Παράλληλα κατηγόρησε ανοιχτά την Τουρκία για λαθρεμπόριο παράνομου πετρελαίου σε συνεργασία με τους Τζιχαντιστές.

Τέλος δεν δίστασε να κατηγορήσει την αμερικανική ηγεσία των τελευταίων πρόεδρων ότι στήριξαν το δικτατορικό και αναχρονιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας για προσωπικά οφέλη.

Εμείς, δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger