Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για να κτίσουν οι φορολογούμενοι το αφορολόγητο των 2.100 ευρώ για το 2016, θα πρέπει να κάνουν αγορές ύψους 9.550 ευρώ αποκλειστικά μέσω καρτών ή τραπεζών.
Όπως έχει ήδη διευκρινίσει ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, όλες οι αποδείξεις θα λαμβάνονται υπόψη για το χτίσιμο του αφορολόγητου, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ.
Έτσι:
Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 9.550 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω e-banking συνολικό ποσό δαπανών τουλάχιστον ίσο με το εισόδημά τους για να μην πληρώσουν φόρο.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 9.550 ευρώ θα πρέπει να δαπανούν με κάρτες ή μέσω τραπεζών 9.550 ευρώ για να του αναγνωρίσει η εφορία την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.
Αδιευκρίνιστο παραμένει, μέχρι στιγμής, εάν ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να πραγματοποιεί τις αγορές αυτές μέσω μίας και μοναδικής πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και ενός τραπεζικού λογαριασμού, τον οποίο θα δηλώνει στο Taxis ή θα έχει το δικαίωμα δήλωσης και περισσότερων.
Σίγουρο, σε κάθε περίπτωση, είναι πως όσοι δεν χρησιμοποιούν τις χρεωστικές ή τις πιστωτικές κάρτες θα χάνουν το αφορολόγητο.
Διαφοροποίηση θα υπάρξει σε ηλικιωμένους φορολογούμενους και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών για τους οποίους, όπως έχει δηλώσει ο κ. Αλεξιάδης, θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις: «Η επέκταση θα γίνει με μέτρα υποχρεωτικά, αλλά και προαιρετικά. Στους ηλικιωμένους και στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών δεν θα είναι υποχρεωτικό».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger