Η βρετανική εταιρία πετρελαίου και αερίου BP ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να περικόψει το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της λόγω της συνεχιζόμενης υποχώρησης των τιμών πετρελαίου.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό εργαζομένων στον τομέα παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως κατά 4.000-20.000 άτομα ενώ βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης ύψους 3,5 δισεκ. δολαρίων. Η BP είπε στο τέλος του 2015 ότι ο αριθμός των εργαζομένων της ανερχόταν στα 80.000 άτομα.

«Θέλουμε να απλοποιήσουμε τη δομή (μας) και να περιορίσουμε το κόστος χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια. Παγκοσμίως, αναμένουμε ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα της παραγωγής να είναι κάτω από τις 20.000 έως τα τέλη του έτους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Βόρεια Θάλασσα η BP σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 600 άτομα την επόμενη διετία με τις περισσότερες περικοπές να γίνονται το πιθανότερο εντός του 2016.

Η μετοχή της BP, που έχει σημειώσει πτώση κατά περίπου 40% από τότε που άρχισε να υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου στα μέσα το 2014, κατέγραφε στις 13:57 ώρα Ελλάδας άνοδο κατά 1,2%, συγκριτικά με κέρδη 0,8% για τον αντίστοιχο κλαδικό δείκτη.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger