Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έκαψαν το Σάββατο ζωντανές τρεις γυναίκες στη Μοσούλη, αφού τις έκριναν ένοχες ότι κατασκόπευσαν για λογαριασμό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν ακτιβιστές διαδικτυακοί δημοσιογράφοι και αυτόπτες μάρτυρες στο ARA News.

Οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν την Παρασκευή και οι τζιχαντιστές τις κατηγόρησαν, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, ότι διοχέτευαν πληροφορίες ασφαλείας στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους.

Το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τις τρεις γυναίκες ότι ήταν κατάσκοποι της «σταυροφορικής συμμαχίας», αναφερόμενο στον Διεθνή Συνασπισμό που ηγούνται οι ΗΠΑ και βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος εδώ και δύο χρόνια σχεδόν.

Το δικαστήριο της Σαρία διέταξε οι τρεις γυναίκες να οδηγηθούν άμεσα σε κεντρική πλατεία της Μοσούλης και εκτελεστούν με θάνατο στην πυρά.

«Η βάρβαρη εκτέλεση έγινε μπροστά σε δεκάδες ανθρώπους στο κέντρο της Μοσούλης, μεταξύ των οποίων και συγγενείς των γυναικών που τους υποχρέωσαν με τη βία να παρακολουθήσουν τη φρικιαστική εκτέλεση», είπε ένας τοπικός διαδικτυακός ακτιβιστής δημοσιογράφος στο ARA News. «Οι τρεις γυναίκες ξεψύχησαν μέσα στις φλόγες», πρόσθεσε.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ. Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος αμαχητί τον Ιούνιο του 2014.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger