Στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, που προελαύνουν στα βόρεια της επαρχίας της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία, έπεσαν κασόνια με πυρομαχικά των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα.

Και, καμία έκπληξη, τα κασόνια έχουν πάνω σφραγίδα που αποδεικνύει ότι τα πυρομαχικά είναι τουρκικής προέλευσης και κατασκευής.

Όπως φωνάζουν και καταγγέλλουν Σύροι και Κούρδοι, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία εξοπλίζουν και ανεφοδιάζουν τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, Μέτωπο Αλ Νούσρα όπως λέγεται στη Συρία, και τους συμμάχους τους από τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ).

Συνήθως τα όπλα παραδίδονταν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και εκείνος τα έδινε στη συνέχεια στην Αλ Κάιντα, για να κρατάνε τα προσχήματα.

Τώρα όμως που οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές ηττούνται, αποδεκατισμένοι από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, τα προσχήματα πλέον έχουν καταρρεύσει. Οι Τούρκοι εξοπλίζουν απευθείας την Αλ Κάιντα και τις άλλες τζιχαντιστικές συμμορίες από τα συνοριακά περάσματα που ελέγχουν.

Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων σφυροκόπησαν και κατέστρεψαν κονβόι φορτηγών που υποτίθεται ότι μετέφεραν από την Τουρκία ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ κάτω από τα φορτία τροφίμων και φαρμάκων βρίσκονταν όπλα και πυρομαχικά.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger