Θέμα εγκατάστασης 300.000 μεταναστών στη Θράκη εξέταζε η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας xanthinews.gr. Το δημοσίευμα έθεσε σε κατάσταση “συναγερμού” την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Άμεσα  ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καβαρατζής επισκέφθηκε στην Αθήνα τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ για να θέσει το θέμα και να εκφράσει την έντονη διαφωνία της Περιφέρειας. Από την πλευρά του ο κ. Κουίκ διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός και προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Επικίνδυνα και ανυπόστατα μυθεύματα είναι αυτά που διαδίδονται, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταστήσει 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη περιοχή της Θράκης. Η σχετική παραπληροφόρηση δεν αντέχει περαιτέρω διάψευσης. Καλό θα είναι κάποιοι να μην παγιδεύονται από αναξιόπιστους πληροφοριοδότες τους. Εξάλλου, η κυβέρνηση σε διάφορους τόνους και σε διάφορες δηλώσεις έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν θα ακολουθήσει για τη περιοχή της Θράκης τα όσα έκανε η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, που διέλυσε ακόμη και σχολές της Αστυνομίας σε έναν εντελώς αντεθνικό σχεδιασμό της».
Στο μεταξύ  μιλώντας στον Maximum fm 93,6 και τον Δημήτρη Κολιό, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Καβαρατζής, έμμεσα επιβεβαίωσε ότι ύπαρχαν “ανεπίσημες” πληροφορίες ότι πράγματι η κυβέρνηση σχεδίαζε να μεταφέρει στην περιοχή για μόνιμη εγκατάσταση σε χώρους συγκέντρωσης, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger