Και εμείς θα ανοίξουμε τα κιτάπια μας να βρούμε κάτι θεματάκια για τον άντρα της που “καίνε”…

 Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση μετά τα κανάλια, θα βάλει …τάξη σε ραδιόφωνα και ιστοσελίδες

«Τάξη» στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, θα επιχειρήσει να βάλει η κυβέρνηση αφού πρώτα «τακτοποιήσει» το θέμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας, όπως αποκάλυψε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

«Όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να μπει τάξη και στο πεδίο το οποίο περιγράφετε, όπως και στις ραδιοφωνικές συχνότητες, όπως και στις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες, έχει ήδη αναγγελθεί από την κυβέρνηση και θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Μετά το πέρας, δηλαδή, του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας -για τις τέσσερις δηλαδή. Υπάρχουν σκέψεις, αλλά δεν έχει υπάρξει οργανωμένο και αποτυπωμένο το σχέδιο με το οποίο θα προχωρήσουμε. Επομένως, δεν μπορούμε να συζητήσουμε για λεπτομέρειες σε ένα σχέδιο που δεν υπάρχει ακόμα. Υπάρχει ως προσανατολισμός και ως σκέψη». Αυτή ήταν χαρακτηριστικά η απάντηση της κυρίας Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν είναι έτοιμη η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου για τη διευθέτηση και του τοπίου στο διαδίκτυο για τα ΜΜΕ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος ρώτησε την κυρία Γεροβασίλη και το «ποιος επιφορτίζεται την ευθύνη της εξακρίβωσης των ψευδών ειδήσεων ακριβώς και τι γίνεται όταν, όχι ψευδείς, αλλά μη επαληθεύσιμες, εγώ θα το έλεγα, ειδήσεις, διακινούνται από την ίδια την κυβέρνηση». Εφερε, μάλιστα και το παράδειγμα του non papers του καλοκαιριού. «Θυμάμαι, λόγου χάρη, ότι πολλά non papers της περιόδου έως τον Ιούλιο του 2015, τελικώς σε ό,τι αφορά τη συμφωνία δεν επαληθεύτηκαν από τις μετέπειτα εξελίξεις και το ενδιάμεσο δημοψήφισμα. Τι θα γίνει με αυτό;».

«Είναι διαφορετικό πράγμα να λες ότι εγώ έχω αυτή την πολιτική θέση, αλλά γι` αυτούς τους λόγους στη συγκεκριμένη συγκυρία αναγκάζομαι να τροποποιήσω τη στάση μου και τη θέση μου και να το λες δημοσίως- και μάλιστα αυτό να το βάζεις και στον ελληνικό λαό για να το κρίνει δια των εκλογών- και είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να παράγω ψευδή είδηση.

Αν το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει; Το βλέπουμε. Το βλέπετε και εσείς, ενδεχομένως πιο πολύ και από μένα. Υπάρχουν γεγονότα, πάνω στα οποία πατάμε σαν αφορμή και κάνουμε μια μυθοπλασία πάνω σ` αυτό που τα εμφανίζουμε ως γεγονός. Αυτό είναι διαφορετικό. Τώρα, για το πώς ακριβώς θα κριθεί αυτό, πραγματικά είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, ευαίσθητο και λεπτό, όπως το θέτετε. Χωρίς να έχουμε το σχέδιο δεν θα ήθελα να προχωρήσουμε παρακάτω στη συζήτηση αυτή», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger