Για το εφιαλτικό ενδεχόμενο μιας εμπόλεμης σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας προειδοποίησε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι υπαρκτός ο «κίνδυνος του πολέμου» μεταξύ της Τουρκίας της Ρωσίας λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγει η Τουρκία στη Συρία.

«Η Τουρκία έχει εμπλακεί στρατιωτικά στη Συρία. Εκεί, υφίσταται ένας κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος με τη Ρωσία και για αυτό ακριβώς το λόγο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί απόψε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε επιπλέον ότι «η Ρωσία δεν θα τα καταφέρει με το να υποστηρίζει μονομερώς τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ» και τάχθηκε υπέρ του να ασκηθούν «πιέσεις» στη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για τη Συρία.

«Δεν θέλω να αποκλείσω τη Ρωσία από τη λύση. Εγώ ο ίδιος πήγα στη Μόσχα για να πω στον Βλαντίμιρ Πούτιν: «Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι ώστε να επιτευχθεί αυτή η πολιτική μετάβαση». Όμως, δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι την ίδια ώρα που διαπραγματευόμαστε, βομβαρδίζουν αμάχους», προσέθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να πείσει τη Μόσχα να βρει μία πολιτική λύση γιατί «αυτό θα είναι καλύτερο και για τα ρωσικά συμφέροντα».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger