Έχασαν την γη κάτω απο τα πόδια τους,οι Ισραηλινοί,όταν πρόσφατα,συνηθισμένοι να παραβιάζουν,χωρίς καμία παρενόχληση τον εναέριο χώρο του Λιβάνου,αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την κατασκοπευτική αποστολή τους.

Αιτία τα νέα ραντάρ ανίχνευσης και εγκλωβισμού που παρέδωσε η Ρωσία στην σιιτική οργάνωση,μετατρέποντας την σε ένα πραγματικά αξιόπιστο στρατιωτικό σύνολο,με δυνατότητες που θα ζήλευαν και οι πλέον καλοστημένες ένοπλες δυνάμεις παγκοσμίως.

Η καινούργια εξέλιξη,έρχεται σε συνέχεια της παράδοσης απο την Ρωσία στους Σιίτες της Χεσμπολάχ,αρμάτων μάχης Τ-72,αντιαρματικών πυράυλων,πολλαπλών εκτοξευτών και ειδικά εκεί που οι Εβραίοι έπαθαν σοκ,ήταν η δημοσιοποίηση,απο την Χεσμπολάχ, βίντεο απο την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων τύπου Τochka,με βεληνεκές 280χλμ,το οποίο θέτει το βόρειο και κεντρικό Ισραήλ,κάτω απο την καταστροφική του δράση.

Ήδη δόθηκαν εντολές απο το Ισραηλινό ΓΕΕΘΑ,να αλλάξουν πλέον πορεία τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη κατά τις πάγιες πτήσεις τους προς τον Λίβανο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση,είναι η προηλειμμένη απόφαση της Ρωσίας να μετατρέψει σε τακτικό στρατό τις μονάδες της Χεσμπολάχ,η οποία με τα συστήματα που πλέον διατηρεί στις τάξεις,λειτουργεί,σαν το μακρύ χέρι του ρωσικού στρατού πάνω στα σύνορα με το Ισραήλ..


dioptra-news

Δημοσίευση σχολίου

Blogger