Γερμανία και Τουρκία δεν «συμπλέουν» μόνο σε πολιτικό ή οικονομικό επίπεδο αλλά και κυρίως στο στρατιωτικό επίπεδο.

Οι Γερμανοί «διαβλέπουν» στην σημερινή Τουρκία έναν «εταίρο» από τα παλιά , ο οποίος θα τους βοηθήσει να εκπληρώσουν τα άνομα σχέδια τους στην Μέση Ανατολή.

Μάλιστα οι δύο χώρες έχουν προετοιμάσει ένα κοινό μέτωπο εναντίον της Ρωσίας για το ζήτημα της Συρίας. Για ότι γίνεται στην Συρία υπεύθυνη είναι η ρωσική πολεμική αεροπορία και η Μόσχα, δηλώνουν οι δύο πλευρές.

Πρόκειται για πλήρη ταύτιση «συμφερόντων» Βερολίνου και Άγκυρας εναντίον της ρωσικής διείσδυσης η οποία τους «χαλάει» τα σχέδια και στο Αιγαίο.

Ο κοινός αυτός άξονας «πιέζει» όμως τρομερά και την δοκιμαζόμενη Πατρίδα μας, να «παραδώσει» το Αιγαίο Πέλαγος στα χέρια των δύο αυτών κρατών , ενώ από χθες εμφανίστηκε και το ΝΑΤΟ ως επικυρίαρχος της περιοχής.

Το αποτέλεσμα ήταν η Μόσχα να εκφράσει αρχικά δια μέσου του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ την « έκπληξη της».

Συγκεκριμένα τονίσθηκε ότι η Ρωσική κυβέρνηση εξεπλάγη με την άνευ όρων υποστήριξη της Γερμανίας προς την Άγκυρα στο ζήτημα της Συρίας, την οποία Τουρκία η Ρωσική Ομοσπονδία κατονομάζει ως τον κύριο ένοχο σε ότι συμβαίνει εκεί , τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με δημοσίευμα .

«Όσον αφορά την Γερμανία , είμαστε έκπληκτοι από την άνευ όρων υποστήριξη της Άγκυρας κατά την διάρκεια επίσκεψης στην χώρα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία αποκαλείται ως ο κύριος ένοχος για τον πολλαπλασιασμό των ροών των προσφύγων», τόνισε ο Ρώσος υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Moskovsky Komsomolets».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν ειπώθηκε ούτε μια λέξη, τουλάχιστον δημοσίως, για τα προφανή γεγονότα, ότι η τρομοκρατική απειλή στην Συρία τροφοδοτείται από το λαθρεμπόριο διαμέσου των τουρκικών συνόρων και από τις δύο κατευθύνσεις».

Γερμανοί και Τούρκοι και «λοιποί συγγενείς» στήνουν ένα σκηνικό στην περιοχή το οποίο προσομοιάζει με αυτό του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Το Βερολίνο έχει εκτροχιαστεί από την διεθνή νομιμότητα εδώ και πολύ καιρό και δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι είμαστε πολύ κοντά στην φάση εξέλιξης των γεγονότων όποια και να είναι αυτά για ολόκληρη της Α.Μεσόγειο.


pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger