Το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη συζητούσε και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ τον Ιούλιο του 2015.

Ουσιαστικά, η γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να είχε υιοθετήσει την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής. Το συντριπτικό ποσοστό υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα, κατά τη γερμανίδα καγκελάριο, δεν άφηνε ανοιχτό κανένα παράθυρο διαλόγου για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.
Μία μέρα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, η Άγκελα Μέρκελ παρακάθισε σε δείπνο που της παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων και εκεί ουσιαστικά η καγκελάριος, έχοντας υιοθετήσει την πρόταση Σόιμπλε, έριξε στο τραπέζι το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της χώρας από το ευρώ «παγώνοντας» την ατμόσφαιρα.

Ο γάλλος πρόεδρος αντέδρασε έντονα, και απέρριψε ευθέως την πρόταση λέγοντας στην καγκελάριο ότι κάτι τέτοιο δεν θα έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδας και ότι η έννοια της «προσωρινής» εξόδου ήταν πλασματική-η απόφαση για Grexit, θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιστραφεί, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη συζήτηση.
Πέντε ημέρες μετά το συγκεκριμένο δείπνο, στο Eurogroup της 11ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες κυκλοφορούσε στα email των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ η πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.



Newsroom , CNN Greece

inrealnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger