Σύμφωνα με το περιοδικό «Επίκαιρα» κατά την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ψυχάρη, ο τελευταίος του ζήτησε να εντείνει την αντιπολιτευτική του τακτική και να ρίξει τον Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έτσι ώστε να αποφύγει ο ίδιος τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να του προσάψουν η δικαιοσύνη και οι οικονομικές αρχές για τα υπέρογκα δάνεια που έχει ο ΔΟΛ.

Όπως είναι γνωστό, πράγματι τα γνωστά και μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν πάρει σημαντικά δάνεια από τράπεζες, όπου η δικαιοσύνη ελέγχει ακόμα και με ποιο τρόπο δόθηκαν.

Χαρακτηριστικά το περιοδικό «Επίκαιρα» αναφέρουν:

Φόβος και τρόμος έχει καταλάβει τραπεζικά στελέχη αλλά και συγκεκριμένους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια που είχαν εγκρίνει σε μεγαλοεκδότες και καναλάρχες. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στα «Επίκαιρα» καλά πληροφορημένες πηγές από την τραπεζική αγορά αλλά και κυβερνητικοί κύκλοι, «το πάρτι τελείωσε και τώρα έρχεται ο λογαριασμός». Άλλωστε, υπάρχει και το προηγούμενο διοικήσεων τραπεζών που σήμερα είναι αντιμέτωπες με τη Δικαιοσύνη για επιχειρηματικά δάνεια που δεν είχαν τις εγγυήσεις που προέβλεπε ο νόμος. Ιδίως τα τραπεζικά στελέχη που ενέκριναν αφειδώς δάνεια σε εκδοτικές επιχειρήσεις, ενώ δεν πληρούσαν καμία προϋπόθεση για να δανειοδοτηθούν. Παρ’ όλα αυτά, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αντί να διοχετευτούν στην υγιή επιχειρηματικότητα κατέληγαν ως θαλασσοδάνεια σε μεγαλοσχήμονες και εντέλει, μέσω ανακεφαλαιοποίησεων, έφυγαν από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Όλα αυτά, φυσικά, ήταν σε γνώση του μέχρι πρότινος πολιτικού συστήματος, που έκανε τα στραβά μάτια –στην καλύτερη περίπτωση– για να έχει την εύνοια των μέσων ενημέρωσης, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους το κάλυπταν από τις δικές του συναλλαγές με ημετέρους, ενώ προπαγάνδιζαν με αργυρώνητους «δημοσιογράφους» την πολιτική τους «πραμάτεια» με γκεμπελίστικες τακτικές και επικοινωνιακούς τακτικισμούς.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει σήμερα στην κατοχή της όλα τα επισφαλή δάνεια και τις αιτιολογικές εκθέσεις τραπεζικών στελεχών και είναι πλέον σε θέση να τα δώσει στη Δικαιοσύνη. Συγχρόνως όμως και οι εισαγγελικοί λειτουργοί του οικονομικού εγκλήματος έχουν στη διάθεσή τους «δεμένες» υποθέσεις. Αυτές οι εξελίξεις, μάλιστα, φαίνεται να φέρνουν γρήγορες αλλαγές στις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών – και όχι μόνο…


Πηγή: epikaira

Δημοσίευση σχολίου

Blogger