Ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να λάβει η εμφάνιση των... λαγοκέφαλων (ή λαγόψαρων) στα νερά της Ηλείας, ένα ακόμα από τα πλέον επικίνδυνα για τον άνθρωπο ψάρια, «τσίμπησε» το δόλωμα του ερασιτέχνη αλιέα κ. Παναγιώτη Χατζηγιάννη στα ανοιχτά των Λεχαινών! 

Ο λαγοκέφαλος έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες, ανήκει στους οργανισμούς οι οποίοι προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, έχει νευροτοξίνες και είναι επικίνδυνος για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Το εν λόγω είδος έχει εξαπλωθεί στην Κρήτη και το ΝΑ Αιγαίο πέλαγος, ενώ αν και μέχρι πρόσφατα υπήρχαν μόνο αναφορές για την παρουσία του στο νότιο Ιόνιο πέλαγος η αλίευση του δεύτερου ψαριού στην Ηλεία μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. 

Ο κ. Χατζηγιάννης ψάρευε με συρτή και έπιασε το λαγοκέφαλο, βάρους δύο κιλών, τον οποίο στη συνέχεια πήγε στο ιχθυοπωλείου του κ. Ανδρέα Κόλλια, στα Λεχαινά όπου και εκτέθηκε σε περίοπτη θέση ως… αλίευμα προς αποφυγή! 

Δεκάδες ήταν οι κάτοικοι των Λεχαινών που έσπευσαν να «γνωρίσουν» το ψάρι για το οποίο έχουν ακούσει και έχουν διαβάσει τόσα πολλά από τον Τύπο, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά!




ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger