Στόχος τους είναι να παραμείνουν μέσα στο πολιτικό παιχνίδι, ακόμα κι αν έρθουν δεύτεροι στην κάλπη.

Το κόλπο γκρόσο που σκαρφίστηκαν, δεν έχει προηγούμενο.

Θα μειώσουν το μπόνους των 50 εδρών και θα μπορούν να το μοιράζουν αναλογικά όχι μόνο στο πρώτο κόμμα αλλά και σε συνασπισμούς κομμάτων!!!

Ότι θα οδηγηθούμε, αργά ή γρήγορα, σε νέες εκλογές, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Αυτό επιβεβαιώνεται πλέον και από χθεσινές (19/02/2016) δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο πρακτορείο Stern Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μόνο αν ζητηθούν από τους δανειστές πρόσθετα μέτρα εκτός από αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί με βάση το τρίτο μνημόνιο.

«Για εμάς δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Υλοποιούμε την εντολή του Σεπτέμβρη. Δεν έχουμε όμως εντολή για μέτρα πέρα από τα συμφωνημένα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη, αφήνοντας να εννοηθεί πως σε περίπτωση που επαναληφθεί το σκηνικό του Αυγούστου, με τους δανειστές να πιέζουν για νέα μέτρα που δεν συνάδουν με τις προεκλογικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Όπως έχουμε αποκαλύψει, στο Μαξίμου ξέρουν πολύ καλά ότι θα ζητηθούν και άλλα μέτρα από τους δανειστές, ενώ έχουν αντιληφθεί ότι η περίφημη απομείωση χρέους που έχουν υποσχεθεί οι δανειστές στον Τσίπρα θα είναι τουλάχιστον αστεία.

Το άδειασμα που θα υποστεί ο Έλληνας πρωθυπουργός από την τρόικα, θα είναι τόσο μεγάλο που δεν θα μπορέσει να το δικαιολογήσει ο κ. Τσίπρας στα… μάτια του ελληνικού λαού.

Όπως εκτιμούν έμπειροι πολιτικοί αναλυτές, οι εκλογές δεν πρόκειται να διεξαχθούν άμεσα. Πρώτα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στη συνέχεια οι δανειστές θα περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι για να ολοκληρώσει η κυβέρνηση το 80% των μέτρων που έχουν ζητηθεί από τους δανειστές.

Μετά το καλοκαίρι και αφού τα ανταλλάγματα της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι – όπως όλα δείχνουν – κατώτερα των προσδοκιών, όλα θα είναι ανοικτά.

Στο διάστημα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προλάβει να φτιάξει τον εκλογικό νόμο στα μέτρα του, ευνοώντας και τα μικρά κόμματα που με την υπάρχουσα νομοθεσία κινδυνεύουν να βγουν εκτός Βουλής.


Newsbomb
hellasforce

Δημοσίευση σχολίου

Blogger