Είναι οριστικό! Το ΝΑΤΟ καταφθάνει στο Αιγαίο, με τις ευλογίες των Τούρκων, προκειμένου να ελέγχει και να ανακόπτει τις μεταναστευτικές ροές. Την απόφαση έλαβε το ίδιο το ΝΑΤΟ, το οποίο θα αποφασίσει και τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσει την κρίση.

Η κ. Μέρκελ, δήλωσε πως το Βερολίνο θα ζητήσει από την Τουρκία μέσα στην εβδομάδα, να συνδράμει στην πάταξη των διακινητών, κατά μήκος όλων των τουρκικών συνόρων.

"Θα εκμεταλλευτούμε τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητήσουμε τις δυνατότητες και σε ποιο βαθμό δύναται το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στη θαλάσσια επιτήρηση, ώστε να υποστηριχθεί το έργο της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής

Τα ρωσικά ΜΜΕ δεν υποδέχτηκαν με τον ίδιο τρόπο τα νέα για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, καθώς ο Β. Πούτιν διέταξε ύψιστη ετοιμότητα, η οποία αφορά όλα τα στρατεύματα της νότιας διοίκησης. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε χιλιάδες αλεξιπτωτιστές να είναι έτοιμοι προς αναχώρηση.

Η Δύση κρίνει αναγκαία τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Όμως κάτι τέτοιο σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεργαστεί και με τους Τούρκους στα Στενά του Βοσπόρου και στο Αιγαίο Πέλαγος. Η εμπλοκή αυτή, πυροδοτεί μία σειρά εξελίξεων στα εθνικά θέματα της χώρας μας. Αναμένουμε τις εξελίξεις.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger