Η Τουρκία επιθυμεί πάση θυσία να ακυρώσει την ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουάσιγκτον, λόγω της οποίας τις τελευταίες ημέρες είχαν σταματήσει οι βομβαρδισμοί στην περιοχή της Συρίας. 

Ωστόσο η Μόσχα έπληξε έντονα τις τουρκικές δυνάμεις, καθώς πραγματοποίησε 62 επιδρομές, στις περιοχές Χάμα, Ράκκα, Χαλέπι, Χομες, Ντειρ Εζορ, τις τελευταίες 48 ώρες. 

«Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν ομάδες ισλαμιστών στην Συρία που δεν περιλαμβάνονται στην συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις από τα ΗΕ» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. 

«Ένα Su-34 κατέστρεψε 10 καταφύγια των ισλαμιστών και εξουδετέρωσε 50 ισλαμιστές στην Χάμα» ανέφερε ο Igor Konashenkov. 

Οι απώλειες από τις επιθέσεις είναι πολλές, καθώς καταστράφηκαν 30 νταλίκες, 4 κτίρια και κομβόι στην Ράκκα, ενώ 10 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους. 

«Η ένταση των ρωσικών επιδρομών στην Συρία τις τελευταίες δύο ημέρες ειδικά σε περιοχές όπου οι ένοπλες ομάδες και οι τοπικές εξουσίες συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις ήταν χαμηλή. Δεν στοχεύσαμε σε αυτές τις περιοχές» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ της Ρωσίας, Konashenkov. 

«Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για την κατάπαυση δεν αφορά το ISIS, Al-Nusra και άλλες οργανώσεις ισλαμιστών που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές» εξήγησε ο Konashenkov.

www.volcanotimes.com
www.escapemedia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger