Η τηλεοπτική εκπομπή "The X-Files" απεικονίζει τις περιπέτειες ενός  ζεύγους  πρακτόρων του FBI, του Fox Mulder and της Dana Scully, που ερευνούν ασυνήθιστα φαινόμενα, όπως θεάσεις UFO.

Η σειρά, η οποία πρόσφατα αναβίωσε, απεικονίζει επίσης μια κορυφαία μυστική συνωμοσία που έδωσε την ιδέα ότι οι εξωγήινοι επισκέπτονται τη Γη και ότι η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό και το συγκαλύπτει.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η CIA έχει τη δική της εκδοχή για το θέμα αυτό των X-Files και, είναι γνωστό ως Σχέδιο 10073.

Σύμφωνα με το CNET , η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών διεξήγαγε τις δικές της έρευνες για τις θεάσεις  των UFO από το 1940 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1960, παρόμοια προσπάθεια με εκείνη της Πολεμικής Αεροπορίας, το λεγόμενο Project Blue Book.

Οι πληροφορίες αυτές  τώρα είναι σε μια εύκολα προσβάσιμη  εύχρηστη βάση δεδομένων της CIA.

Τα Έργο 10072  της CIA θέλησε να απαντήσει σε δύο ερωτήματα

Κατ 'αρχάς,  τα UFO αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια;
 Τα αντικείμενα και τα φώτα που οι άνθρωποι έβλεπαν στον ουρανό δεν είναι απαραίτητο να είναι από άλλες περιπτώσεις κοσμικής προέλευσης και να είναι ένας κίνδυνος για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξιωματούχοι της CIA αναφέρουν  την πιθανότητα ότι κάποια από τα ΑΤΙΑ ήταν σοβιετικής προέλευσης.

Και οι δύο πλευρές κατά τον Ψυχρό Πόλεμο διεξήγαγαν διάφορα προγράμματα υψηλής διαβάθμισης  για την ανάπτυξη προηγμένων αεροσκαφών για διάφορες αποστολές. 
Ένα τέτοιο πρόγραμμα ανέπτυξε το κατασκοπευτικό αεροπλάνο U-2 που πέταξε πάνω από τη Σοβιετική Ένωση, μέχρι ένα τέτοιο όχημα, με πιλότο τον Francis  Gary Powers , καταρρίφθηκε από ένα  ρωσικό πύραυλο. Η CIA αναρωτήθηκε αν οι Σοβιετικοί είχαν κι αυτοί ένα ισοδύναμο  τέτοιου είδους όχημα....



Στην ουσία η CIA πρότεινε μια καθορισμένη έρευνα, όπως το αν οι θεάσεις UFO αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ ή αν τα UFO παρουσιάζουν τεχνολογικές εξελίξεις που θα μπορούσαν οι πληροφορίες αυτές να διοχετευθούν  ως έρευνα για την ανάπτυξη ανάλογων τεχνολογιών από τις ΗΠΑ.

Βέβαια, έντονος σκεπτικισμός και φημολογία υπάρχει σχετικά με τα ζητήματα αυτά και, το αν κατά πόσο η CIA, εξακολουθεί να προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια. Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να αποσπάσει την προσοχή του κοινού, είναι να εκθέσει σε κοινή θέα ένα δόλωμα, όπως τα Xfiles που ίσως να εξυπηρετούν αυτό το σκοπό...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger