Σεξουαλικές παρενοχλήσεις από γιατρό σε βάρος εργαζομένων και ασθενών, ληγμένα φάρμακα, αδικαιολόγητες απουσίες ιατρικού προσωπικού και... γάτες να κυκλοφορούν ανενόχλητες στα ιατρεία του Κέντρου Υγείας Καρπάθου αναφέρει η πολυσέλιδη έκθεση ελέγχου που συνέταξε το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Οι επιθεωρητές είχαν πάει στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στο Κέντρο Υγείας, όπου έκαναν επιτόπιους ελέγχους και πήραν καταθέσεις από ασθενείς και εργαζομένους, και διαπίστωσαν πλήθος παραπτωμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του newpost.gr, συνομίλησαν με παράγοντες της διοίκησης και ερεύνησαν σε πρώτη φάση τις καταγγελίες ασθενών και εργαζομένων για ανάρμοστη συμπεριφορά ενός γιατρού, που φέρεται ότι τους παρενοχλούσε σεξουαλικά. Μάλιστα, αρκετές από τις καταγγελίες είχαν υποβληθεί και στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και φέρεται ότι ήταν σε γνώση και του δημάρχου. Στα συμπεράσματα της έκθεσής τους οι επιθεωρητές Υγείας αναφέρουν ότι για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που ζήτησε να εξεταστεί η ψυχική υγεία του συγκεκριμένου γιατρού. Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο γιατρός απουσίαζε συστηματικά και αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του -όπως και ένας συνάδελφός του-, ωστόσο και οι δύο πληρώνονταν κανονικά. Γίνεται, επίσης, αναφορά στον τρόπο διορισμού τους, καθώς προσελήφθησαν χωρίς να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους, ενώ σε βάρος τους είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

Αναφορικά με την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, οι επιθεωρητές τη χαρακτηρίζουν απελπιστική, αναφέροντας ότι βρίσκεται σε εγκατάλειψη και ότι είδαν γάτες να σουλατσάρουν στους διαδρόμους και στο εργαστήριο και να ξαπλώνουν στις καρέκλες του χώρου αναμονής των ασθενών! Τα φάρμακα που είδαν είχαν λήξει, ενώ τα ιατρικά εργαλεία και τα μηχανήματα χρειάζονται άμεση επισκευή.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger