Την ανάγκη να «απλωθεί το προσφυγικό προς τα κάτω» και να δημιουργηθούν χώροι φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και στη νότια Ελλάδα υπογράμμισε ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις τη Δευτέρα, εξέφρασε την αντίθεσή του με την κατανομή προσφυγικού βάρους κυρίως στην Μακεδονία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus fm 103,6 της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κουρουμπλής είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν θα κάνει την Ειδομένη Καλαί», συμπληρώνοντας ότι «δεν θα ασκήσουμε βία στους ανθρώπους, θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε και σιγά σιγά θα καταλάβουν πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τους τα μεταφέρουν διάφοροι».

«Στην Ειδομένη υπάρχουν 12.000-13.000 άνθρωποι και δεν εκλάπη ούτε κότα, μίλησα με την πρόεδρο της Ειδομένης το μόνο παράπονο που μου έκανε και είναι λογικό, είναι πως οι πρόσφυγες βρίσκονται σε καλλιεργήσιμα εδάφη και έχουν γίνει κάποιες ζημιές», τόνισε ο υπουργός και σημείωσε πως «είναι μία δύσκολη πραγματικότητα, αλλά η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή είναι εντονότατη».

Πάντως, είπε ότι ο ίδιος δικαιολογεί και τον δήμαρχο Κιλκίς και τον δήμαρχο Παιονίας που αντιδρούν, «γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος, πρέπει να καταλάβουν οι δήμαρχοι πως πρέπει να βάλουν πλάτη, να φιλοξενήσει κάθε περιοχή όσα άτομα μπορεί».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger