Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Κολομβία από την αποκάλυψη ενός δικτύου ανδρικής πορνείας που λειτουργούσε στους κόλπους της Αστυνομίας.

Οι άνδρες που εκπορνεύονταν ήταν δόκιμοι αστυφύλακες και οι πελάτες τους μέλη της «αφρόκρεμας» της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, στο σκάνδαλο εμπλέκονται ένας αναπληρωτής υπουργός και ένας αρχηγός της Αστυνομίας.

Το δίκτυο ονομαζόταν, κωδικά, «Η συντροφιά του Δαχτυλιδιού», όνομα που πήρε από την Ταινία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Εγκέφαλοι του κυκλώματος ήταν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και λειτούργησε εντός της Σχολής Αστυφυλάκων μεταξύ των ετών 2004 και 2008.

Νεαροί δόκιμοι αστυφύλακες προσέφεραν ερωτικές υπηρεσίες σε αξιωματικούς της Αστυνομίας και βουλευτές, οι οποίοι πλήρωναν με αυτοκίνητα, δώρα και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μια νεαρή δόκιμη, η Μαρίτζα Ζαπάτα, που βρέθηκε νεκρή το 2006, λέγεται ότι έχασε τη ζωή της επειδή είχε ανακαλύψει τι συνέβαινε μέσα στη σχολή και κάποιοι της έκλεισαν το στόμα για πάντα.

Το δίκτυο ανδρικής πορνείας δόκιμων αστυφυλάκων ήρθε στο φως το 2015 όταν η δημοσιογράφος Βίκυ Ντάβιλα έβγαλε στον αέρα της ραδιοφωνικής της εκπομπής ομολογίες τότε δοκίμων, οι οποίοι αποκάλυψαν ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και πορνείας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αστυνομικών και του ίδιου του αρχηγού της Αστυνομίας Ροντόλφο Παλομίνο.

Η ίδια δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι στο κύκλωμα εμπλεκόταν και ο τότε γερουσιαστής, πλέον αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Κάρλος Φέρο, ο οποίος και αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις καταγγελίες.

Αν και έχει διαταχθεί πλήρης έρευνα για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, η δημοσιογράφος Βίκυ Ντάβιλα απολύθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό που εργαζόταν. Η ίδια θεωρεί ότι πίσω από την απόλυσή της βρίσκεται ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger