Στη σύλληψη ενός αντιεξουσιαστή που βρισκόταν στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη προχώρησαν στις 15:15, σύμφωνα με το μεσημέρι της Κυριακής, αστυνομικοί των ΜΑΤ. 

Ο 24χρονος κατά δήλωσή του είναι αντιεξουσιαστής και αλληλέγγυος στους πρόσφυγες. Η Αστυνομία διεξήγαγε έρευνα για να διαπιστώσει κατά πόσο ο νεαρός συγκαταλέγεται ανάμεσα στα άτομα που μοίρασαν φυλλάδια στην Ειδομένη με τα οποία παρότρυναν τους πρόσφυγες να περάσουν στα Σκόπια από επικίνδυνα σημεία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι παρά την έρευνα κάτι τέτοιο δεν στοιχειοθετείται και έτσι σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία μόνο για κατοχή ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν μαρτυρίες ότι ο 24χρονος προέτρεπε πρόσφυγες να προχωρήσουν σε εμπρηστικές ενέργειες κατά αστυνομικών αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθεί από τους αστυνομικούς. 

Πάντως το newspost ανέφερε ότι ο 24χρονος, κάτοικος Θεσσαλονίκης, είχε στην κατοχή πλακάτ με τα οποία καλούσε όσους βρίσκονται στο σημείο να “Κάψτε τους μπάτσους, πετάξτε μολότοφ” και βρισκόταν στην Ειδομένη, παριστάνωντας τον…αλλυλέγγυο στους πρόσφυγες, μάλιστα την στιγμή της σύλληψής του, είχε συγκεντρώσει γύρω του αρκετούς πρόσφυγες και τους έκανε…κατήχηση ιδεών. Φυλλάδια με τα οποία παρακινούσε σε πράξεις βίας κατά αστυνομικών,... 

© www.elkosmos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger