Ένα βήμα προς την «στιγμιαία γνώση» υποστηρίζουν ότι έκαναν επιστήμονες στην Καλιφόρνια καθώς «μεταμόσχευσαν» νευρικά σήματα από εκπαιδευμένους πιλότους σε ερασιτέχνες που χρησιμοποιούσαν προσομοιωτές πτήσεις.

Σύμφωνα με τον Independent η τεχνολογία θυμίζει σε πολλούς ό,τι συνέβαινε στην ταινία Matrix. Ο πρωταγωνιστής της Νίο, τον οποίο υποδύθηκε ο Κιάνου Ριβς, έμαθε μέσα σε δευτερόλεπτα Κουνγκ Φου καθώς η γνώση «ανέβηκε» στον εγκέφαλό του μέσω μηχανημάτων.

Αυτό που έκαναν οι επιστήμονες ήταν να μετρήσουν τα εγκεφαλικά κύματα από τους πιλότους την ώρα που εκτελούσαν μια αποστολή σε προσομοιωτή απομονώνοντας όσα πίστευαν ότι ανταποκρίνονται σε ορισμένες ικανότητες.

Στη συνέχεια «μεταφύτευσαν» αυτά τα κύματα σε 32 ερασιτέχνες που εκτέλεσαν την ίδια αποστολή «βομβαρδίζοντας» τους μέσω ενός «καπέλου» ηλεκτροδίων σε μια προσπάθεια να μιμηθούν ό,τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός επαγγελματία πιλοτου.

Όπως παρατήρησαν με αυτή τη διαδικασία η επιτυχής ολοκλήρωση της αποστολής των ερασιτεχνών αυξήθηκε κατά 33%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας η απόκτηση γνώσης μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα είναι ακόμα μακριά ωστόσο με το πείραμα αυτό «καταφέραμε να ενισχύσουμε την γνωσιακή ικανότητα των ανθρώπων».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger