Τον γύρο του κόσμου κάνεις τις τελευταίες ώρες, μέσω του Διαδικτύου, ένα βίντεο στο οποίο μια γυναίκα με μαντήλα απεικονίζεται να σκίζει τη σημαία του Ισραήλ, στο σημείο όπου εκατοντάδες άνθρωποι αφήνουν από την περασμένη Τρίτη κεριά και λουλούδια, για τη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Το βίντεο καταγράφηκε από τις κάμερες του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού RTL και το περιστατικό έλαβε χώρα στην πλατεία Μπουρς, στην «καρδιά» της πόλης, δύο μόλις ημέρες έπειτα από τα φονικά χτυπήματα με τους τουλάχιστον 31 νεκρούς.

Η γυναίκα απεικονίζεται αρχικά να σηκώνει τη σημαία της Παλαιστίνης και στη συνέχεια να σκίζει την Ισραηλινή. Αμέσως μετά, κρύβει τα κομμάτια κάτω άπω άλλες σημαίες, που πολίτες έχουν αφήσει στο σημείο για τα θύματα του μακελειού -τα οποία ήταν πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων- και εξαφανίζεται.

Χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου έχουν παρακολουθήσει το βίντεο και πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν την οργή τους για την κίνηση της γυναίκας και κυρίως για το γεγονός ότι κανείς δεν τη σταμάτησε. 

Μάλιστα, φέρεται να έχει κυκλοφορήσει στα social media άλλο ένα βίντεο από το ίδιο σημείο, στο οποίο καταγράφεται ένας άντρας να αφαιρεί την σημαία της Παλαιστίνης από έναν πόλο και στη συνέχεια να την χρησιμοποιεί για να καλύψει τη σημαία του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger