Ενας ένας οι υπουργοί της κυβέρνησης προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα πριν μπουν στην αίθουσα.

Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως και στο παρελθόν είχε ζητηθεί από τους υπουργούς να αφήσουν έξω από την αίθουσα τα κιηντά τους η κίνηση αυτή προκάλεσε εντύπωση καθώς τα υπουργικά συμβούλια μαγνητοφωνούνται. Γι αυτό και πλέον εγείρονται ερωτήματα «Δεν εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός τους υπουργούς του;», «τίθεται θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργών». 


Ο φωτογραφικός φακός πάντως έχει καταγράψει σε προηγούμενα υπουργικά συμβούλια την ύπαρξη κινητών τηλεφώνων μέσα στην αίθουσα. Ενδεικτική είναι η φωτογραφία από το πρακτορείο INTIMENEWS στις 23 Δεκεμβρίου 2015 και στις 3 Ιανουαρίου 2016 στην οποία διακρίνεται ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης να έχει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο.  


Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης κράταει το σακουλάκι με το κινητό του τηλεωνο κατά την έξοδό του από το υπουργικό συμβούλιο.

Φωτογραφία από παλιότερη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Τσίπρα - Τα κινητά διακρίνονται στο τραπέζι

Υπενθυμίζεται και μετά τηυν πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 στο τραπέζι του υπουργικού συμβούλιου (στις 28 Ιανουαρίου 2015 ) υπάρχουν κινητά τηλέφωνα και μάλιστα σε πλήρη λειτουργία όπως της Νάντιας Βαλαβάνη (φωτογραφία: Eurokinissi)


Στα δύο τελευταία υπουργικά συμβούλια, στις 03 Ιανουαρίου και στις 23 Δεκεμβρίου 2015, πάντως, από τις φωτογραφίες, οι μόνοι που εμφανίζονται να έχουν κινητό μαζί τους είναι ο κ. Σταθάκης (και στις δυο συνεδριάσεις) και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger