Το Πάσχα φέτος πέφτει Πρωτομαγιά, αρκετά αργά δηλαδή σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Greek-Weather.Org, δείχνουν κάτι φρικιαστικό για όσους θα ταξιδέψουν τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και όσους περάσουν Πάσχα σε χωριά και περιοχές εκτός των μεγάλων πόλεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο καιρός φαίνεται να κυλάει και μέσα στον Απρίλιο αλλά και τον Μάιο με ισχυρές καταιγίδες και χαμηλές γενικότερα θερμοκρασίες για την εποχή, ιδιαίτερα στη δυτική, κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

Το κρύο στο βόρειο πόλο και τη Ρωσία, φέτος φαίνεται να παραμένει ισχυρό και αρκετά ενισχυμένο ως και το Μάιο, στέλνοντας κατά διαστήματα κρύο για την εποχή ως και στην Ελλάδα. Παράλληλα η Μεσόγειος θα είναι ικανή να δημιουργεί ιδιαίτερα βαθιά βαρομετρικά χαμηλά που θα δίνουν κακοκαιρίες σε χώρες της Μεσογείου και στα παραπάνω τμήματα της Ελλάδας.

Όπως όμως τονίζει το Greek-Weather.Org, τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά πιθανότατα και το Πάσχα να έχουμε αρκετές εναλλαγές μεταξύ κρύου και ζέστης στη χώρα μας. Ίσως η μισή Ελλάδα από τη Θεσσαλία και βορειότερα να έχει χαμηλές θερμοκρασίες και τα πιο νότια τμήματα υψηλότερες θερμοκρασίες. Δεν αποκλείεται μάλιστα να μη λείψουν και τα χιόνια σε ορεινά, ακόμα και ημιορεινά τμήματα της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου ακόμα και στις αρχές του Μάη.

Επομένως να γνωρίζεται πως προβλέπεται ένα Πάσχα με άστατο καιρό, καταιγίδες αλλά ακόμα και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger