Για άλλη υπόθεση έγινε η επιδρομή της αστυνομίας και τελικά έπιασε λαυράκι! Ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων, 57χρονος Ρώσος υπήκοος, είναι "μπουμπούκι" της πρώην KGB, της επί πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης μυστικής υπηρεσίας. Ωστόσο, ο εν λόγω κύριος είναι επικηρυγμένος και καταζητούμενος από την Ρωσική Ομοσπονδία   Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ξεδιπλώθηκε ακόμα μια πτυχή της υπόθεσης της δολοφονίας του Γ. Γεωργίου από την Πύλα, άλλως "Τσικίτο".    Πέρα από τους δύο Ελληνοπόντιους συλληφθέντες, και τους δύο Ελλαδίτες οι οποίοι καταζητούνται, ο τρίτος συλληφθείς, Ρώσος υπήκοος, είναι, όπως απεδείχθη Ρώσος πρώην πράκτορας της διαβόητης KGB, της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.   

 Ωστόσο, γνωστοποιήθηκε ότι είναι καταζητούμενος στα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οπότε πλέον θα υπάρξουν και διπλωματικοί χειρισμοί για το πως θα συνεχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης στην περίπτωσή του, καθώς ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό για ποια εγκλήματα διώκεται στην Ρωσία.   Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η φατρία της Λάρνακας, με την λίστα θανάτου, στην οποία φιγούραρε ψηλά-ψηλά ο "Τσικίτο", είχε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει Έλληνα εκτελεστή, τον εκτελεστή με το περίστροφο (δεν χρησιμοποιούσε πιστόλι για να πέσουν κάλυκες), ωστόσο αυτός υπαναχώρησε και δεν συνεργάστηκε μαζί τους, όπως άλλωστε και ο μεσάζοντας που τον εντόπισε και φέρεται να τους κατέδωσε. Όμως, φαίνεται ότι κάποιοι εστράφησαν στην αγορά του πρώην ανατολικού μπλοκ...   
ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 
  Υπο 8ήμερη κράτηση τέθηκαν σήμερα απο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τα οποία είχαν συλληφθεί χθες ως ύποπτα σε υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και επηρεασμό μαρτύρων, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, παράνομη κατοχή κοντόκαννου ΔΟΚΟ, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και παράνομη κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου. 

  Ζητώντας την έκδοση του διατάγματος ο αστυνομικός ανακριτής είπε ότι προχθές το βράδυ πρόσωπο που είναι μάρτυρας κατηγορίας σε υποθέσεις που εκδικάζονται στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας κατήγγειλε ότι κατά χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου τον προσέγγισαν ο 42χρονος ρωσος μαζί με τον 31χρονο ελληνοπόντιο καθώς και τα αδέλφια του τελευταίου με σκοπό να τον επηρεάσουν για να αποσύρει και να μην μαρτυρήσει σε ποινικές υποθέσεις που διερευνήθηκαν από το Αρχηγείο Αστυνομίας και στις οποίες είναι μάρτυρας κατηγορίας. 

  Ο μάρτυρας σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες και πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν κατά την διερεύνηση της υπόθεσης του φόνου του Γιώργου Γεωργίου άλλως Chiquito που διεπράχθη την πρωτη Μαρτίου στην Πύλα, διαπιστώθηκε ότι ήταν ο προσωπικός φρουρός του θύματος.  
 Ο μάρτυρας σε γραπτή κατάθεση του ανάφερε ότι κατά τον περασμένο μήνα προσεγγίστηκε από τον αδελφό του 31χρονου, ο οποίος του παρουσιάστηκε ως πρόσωπο που ελέγχει όλους τους Πόντιους παγκύπρια. Αυτός του ανάφερε ότι προσεγγίστηκε από πρόσωπα που δεν κατονόμασε με σκοπό να τον πληροφορήσει ότι κινδυνεύει η ζωή του και να δεχθεί να λάβει χρηματικό ποσό και να φύγει από την Κύπρο και να μην μαρτυρήσει. Σ τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο μάρτυρας με τον 42χρονο τον πληροφόρησε ότι και αυτός με την σειρά του προσεγγίστηκε από πρόσωπα που δεν κατονόμασε με σκοπό να τον πείσει να μην μαρτυρήσει στο δικαστήριο γιατί κινδύνευε και τον προέτρεψε ότι θα ήταν καλό να πάρει τα χρήματα και να φύγει.   Σύμφωνα με τον μάρτυρα πραγματοποιηθήκαν τρεις διαφορετικές συναντήσεις μεταξύ του ιδίου, 42χρονου και του 31χρονου ελληνοπόντιου όπου πληροφορήθηκε ότι μετά την δολοφονία του Γιώργου Γεωργίου άλλως Chiquito τον προσέγγισαν πρόσωπα τα οποία δεν κατονόμασε και τα οποία του ζήτησαν να μεσολαβήσει για να τον πείσει να δεχθεί να λάβει το χρηματικό ποσό των €500000 ευρώ και να υπογράψει ένα έγγραφο ότι αποσύρει και στην συνέχεια να αναχωρήσει από την Κύπρο χωρίς να μαρτυρήσει στην ποινική υπόθεση που είναι μάρτυρας κατηγορίας.  

 Ο 42χρονος είπε ότι είχε επαφές με αυτά τα πρόσωπα, τα οποία τον διαβεβαίωναν ότι αν έπραττε σύμφωνα με την επιθυμία τους δεν θα πάθαινε κανένα κακό και του επιβεβαίωσαν ότι μετά την δολοφονία του Γεωργίου αυτός ήταν ο επόμενος στόχος. Μάλιστα στην τελευταία συνάντηση τους στο ξενοδοχείο του ρώσου ο παραπονούμενος δέχθηκε πίεση για να πάρει χρήματα και να αναχωρήσει άμεσα από την Κύπρο γιατί ήταν η τελευταία του ευκαιρία. Το δωμάτιο επισκέφθηκαν την ίδια ώρα δυό πρόσωπα τα οποία του έδειξαν τσάντα που περιείχε δέσμες χαρτονομισμάτων των 500 Ευρώ και τον προέτρεψαν να τα πάρει αφού υπογράψει το σχετικό έγγραφο να αναχωρήσει από την Κύπρο.   Ο παραπονούμενος προφασιζόμενος ότι ήθελε να μαζέψει τα πράγματα του από το σπίτι ζήτησε χρόνο και στην συνέχεια ενημέρωσε την Αστυνομία για όλα τα πιο πάνω γεγονότα.    Χθες το μεσημέρι παρουσιάστηκε ο 42χρονος Ρώσος στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να αναχωρήσει για τη Μόσχα, συνελήφθη κι αφού του επεστήθη η προσοχή του στο νόμο απάντησε «Εγώ δεν έκαμα τέτοια πράγματα».   Ακολούθησε έρευνα το σπίτι ενός των τριών υπόπτων στην παρουσία του 57χρονου ρώσου όπου μέσα σε μια μαύρη τσάντα εντοπίστηκε ένα ομοίωμα πιστολιού με γεμιστήρα. Εντοπίστηκε επίσης μια ρούχινη τσάντα που περιείχε μία δερμάτινη θήκη με τρία μαχαίρια με λεπίδες 14 εκατοστών. Μέσα στην κυρίως θήκη εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα αντικείμενα - ένα ΔΟΚΟ με κομμένες κάννες και κοντάκι με κολλητική μαύρη ταινία, ένα αύρο πιστόλι με καφέ χειρολαβή στο οποίο αναγράφεται η ένδειξη «……. 3011», δεκατρία πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου σε αυτοσχέδια θήκη, δέκα τροποποιημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου σε αυτοσχέδια θήκη. Σε αυτά είχαν αφαιρεθεί τα σφαιρίδια και είχε τοποθετηθεί στην θέση μπίλια.   Επίσης, πέντε πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου σε αυτοσχέδια θήκη, σωρεία εγγράφων, αρκετές φορητές μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων, αυτοσχέδιες κατασκευές μήκους περίπου 35 εκατοστών με μαύρη κολλητική ταινία που στην άκρη τους έχουν τοποθετημένες λεπίδες, μεγάλος αριθμός εγγραφώ και μια ταυτότητα με την φωτογραφία του 1ου υπόπτου στην οποία απεικονίζεται με στρατιωτική στολή. 

  Ο 57χρονος συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Δ. Αφού του εξηγήθηκαν οι λόγοι της σύλληψης του και του επιστήθηκε η προσοχή του στο νόμο απάντησε ότι όλα είναι δικά μου. 

Το δικαστήριο ενέκρινε την έκδοση διατάγματος 8ήμερης κράτησης 


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger