Τρεις μετανάστες νεκροί 

Έγινε ξεσηκωμός στην Ειδομένη 

Τα πρώτα θύματα στα νέα «μονοπάτια» των μεταναστών καταγράφηκαν στα Σκόπια. Τρεις άνθρωποι πνίγηκαν προσπαθώντας να διασχίσουν χείμαρρο κοντά στην πόλη Γευγελή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνδρες και μία γυναίκα πνίγηκαν στα νερά του χειμάρρου, ενώ άλλοι 23 άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Γευγελή.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, οι τρεις πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους, και άλλοι 23 που διασώθηκαν, είχαν περάσει παράτυπα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, από τμήμα της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής και πνίγηκαν στον χείμαρρο.

Ο Ξεσηκωμός των μεταναστών
Τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή έχουν σημειωθεί ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα χείμαρροι και ποτάμια να έχουν ξεχειλίσει.

Στην Ειδομένη, μόλις πριν λίγο οργανωμένη διαφυγή εκατοντάδων έως χιλιάδων μεταναστών. Προηγουμένως είχαν μοιρασθεί φυλλάδια μεταξύ τους που έλεγε ότι θα ξεκινήσουν με τα πόδια για Γερμανία.

Λίγες δεκάδες Ελλήνων αστυνομικών δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Όταν ρωτήθηκαν από τον δημοσιογράφο του περιοδικού Time Simon Shuster, απάντησαν: «Αφού έχουμε εντολές από την Αθήνα να μη χρησιμοποιούμε βία, τι θέλετε να κάνουμε;»

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger