Φωτιές ανάβει ένα δημοσίευμα της λιβανέζικης εφημερίδας El Ahbar, σύμφωνα με το οποίο ο αιφνίδιος θάνατος του αρχηγού της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας GRU, İgor Sergun, οφείλεται σε τουρκικό «δάχτυλο».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νίκος Χειλαδάκης  είναι γνωστό ο αρχηγός της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας GRU, İgor Sergun, απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο καις συγκεκριμένα στις 3 του μηνός από καρδιακή κρίση στην Μόσχα όπου βρίσκονταν. Σύμφωνα όμως με την λιβανέζικη εφημερίδα, ο İgor Sergun δεν πέθανε στις 3 Οκτωβρίου αλλά στις 1 και ενώ βρίσκονταν στον Λίβανο, ενώ ο θάνατος του αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια.

Ανάλογη αναφορά κάνει και ο Χρήστος Μηνάγιας ο οποίος εκτιμά ότι εφόσον η πληροφορία αυτή είναι αληθής, η ρήξη στις σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο.

Η λιβανέζικη εφημερίδα επικαλείται αποκαλύψεις για τον θάνατο του Ρώσου αξιωματούχου από το γνωστό αμερικανό Ινστιτούτο Statfor.

Ο İgor Sergun είχε αναμιχτεί άμεσα στην απόδοση της Κριμαίας στην Ρωσία μετά την ανατροπή του νόμιμου καθεστώτος του Κιέβου και είχε πρωτοστατήσει τότε στις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην χερσόνησο, προκαλώντας την έντονη οργή τόσο του Κίεβου, αλλά και του τουρκόφωνου στοιχείου που καθοδηγείται από την Άγκυρα.

Η αποκάλυψη αυτή σύμφωνα με την λιβανέζικη εφημερίδα αλλά και τον τουρκικό τύπο, θα ρίξει και άλλο λάδι στην φωτιά των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και δεν είναι τυχαίο πως το θέμα αυτό έρχεται τώρα στην επικαιρότητα. 

onalert.gr
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger