Για ακόμα μια φορά η Βόρεια Κορέα απειλεί τη Δύση με εκτόξευση πυραύλων, πυρηνικών κεφαλών και βομβών υδρογόνου.

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο του είναι το Μανχάταν, με την κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ να προειδοποιεί πως θα μπορούσε να το κάνει στάχτη ρίχνοντας στην καρδιά της Νέας Υόρκης βόμβα υδρογόνου, με  τη βοήθεια ενός βαλλιστικού πυραύλου.

Η δήλωση – απειλή έγινε γνωστή μέσω του κρατικού πρακτορείου DPRK Today, το οποίο ισχυρίστηκε ότι η βόμβα υδρογόνου που διαθέτει η Βόρεια Κορέα είναι πολύ πιο ισχυρή από εκείνη που είχαν δημιουργήσει οι Σοβιετικοί.

Διεθνείς αναλυτές εκφράζουν την άποψη πως ο ισχυρός άντρας της ασιατικής υπερδύναμης μάλλον υπερτιμάει τις τεχνολογικές δυνατότητες του καθεστώτος και αμφισβητεί την ικανότητα του να εκτοξεύσει ένα βαλλιστικό πύραυλο στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Η ολοένα αυξανόμενη, επιθετική ρητορική από τη μεριά της Πιονγιάνγκ μοιάζει να αντανακλά το θυμό του Κιμ Γιονγκ Ουν απέναντι στη διεθνή κοινότητα εξαιτίας των νέων κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα, μετά τις πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές.

«Η βόμβα υδρογόνου που έχουμε είναι μεγαλύτερη από εκείνη που αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση» τόνισε σήμερα το DPRK με την Washington Post να αναδημοσιεύει τις δηλώσεις του.   «Εάν η βόμβα υδρογόνου τοποθετούνταν σε ένα βαλλιστικό πύραυλο και έπεφτε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όλοι οι κάτοικοι θα σκοτώνονταν αμέσως και η πόλη θα γινόταν στάχτη», σημείωσε το πρακτορείο.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger