Κόντεψε να βυθιστεί εχθές στο λιμάνι του Πειραιά το αγκυροβολημένο πλοίο «Παναγία Τήνου» που εδώ και καιρό είναι παροπλισμένο στην Ε4 του μεγάλου λιμανιού.Χάρη στις προσπάθειες και στις κινητοποιήσεις των ρυμουλκών σκαφών όμως και γενικά όλων των ειδικών συνεργείων, η βύθιση του πλοίου απετράπη την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή!



Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως καμία κινητοποίηση δεν είχε πραγματοποιηθεί για το «άτυχο» σκαρί παρόλο που το Υπουργείο Ναυτιλίας γνώριζε για την κατάσταση του.

Αποκλειστικό έγγραφο του Crashonline.gr δείχνει ότι το ΝΑΤ είχε στείλει επιστολή προς την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου, από τις 18 Απριλίου, προειδοποιώντας ότι ο φύλακας του «Παναγία Τήνου» ενημέρωσε ότι το πλοίο είχε παρουσιάσει επικίνδυνη κλίση προς τα δεξιά λόγω εισροής υδάτων, και ζητούσε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.



Την επιστολή κοινοποίησαν με ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ), Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) , Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ ΠΕΣ/ΝΑΤ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger