Σε έγγραφο που διέρρευσε στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρονται οι πιθανοί στόχοι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, κατά την εκτίμηση του στρατού της Τουρκίας

Η συμφωνία που προβλέπει επανεισδοχή μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, αφήνει το υπονοούμενο ότι η Τουρκία θα πρέπει να θεωρείται ασφαλής χώρα. Όμως αυτό έρχεται σε ένα βαθμό να το καταρρίψει ο Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, ο οποίος μιλά για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος σε συγκεκριμένους στόχους τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη, όπως προειδοποίησε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Σε αναρτήσεις του στο Τwitter ο Τούρκος δημοσιογράφος, σύμφωνα με απόρρητο στρατιωτικό έγγραφο που διέρρευσε και δημοσιεύθηκε στα social media, ως πιθανοί στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων θεωρούνται προτεσταντικές εκκλησίες στην Άγκυρα. Ειδικότερα η εκκλησία Batikent, η Εκκλησία του Μεσσία και η Διεθνής Προτεσταντική Εκκλησία αναφέρονται ως στόχοι στην Άγκυρα. Αναφορικά με την Κωνσταντινούπολη, η προειδοποίηση αφορά γενικώς συγκεκριμένες περιοχές αλλά και ειδικώς ορισμένα εστιατόρια και μπαρ.

Δείτε το έγγραφο:


Πάντως το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε παρατηρηθεί ενίσχυση της φρουράς σε εκκλησίες διαφόρων πόλεων, όπως στον καθολικό ναό του Αγίου Αντωνίου στη Μεγάλη Οδό του Πέραν, ένα από τα πιο κεντρικά μέρη της Κωνσταντινούπολης, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες του πρακτορείο Reuters.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger