Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κόστιζε σε κάθε βρετανικό νοικοκυριό 4.300 λίρες και θα προκαλούσε «μόνιμη» ζημιά στην βρετανική οικονομία.


Τα παραπάνω μεταδίδει η εφημερίδα «Independent» επικαλούμενη έκθεση του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας η οποία αναμένεται να δει τις επόμενες ώρες το «φως» της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πολυαναμενόμενο για τους Βρετανούς έγγραφο αναφέρει πως σε περίπτωση Brexit, θα χαθούν δισεκατομμύρια λίρες σε έναν χρόνο από τα δημόσια Ταμεία, μια κρίση που θα «χτυπήσει» πρώτα τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τον στρατό.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «The Times», ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όσμπορν, αναμένεται να πει ότι το «ναι» στο Brexit θα κοστίσει περίπου 4.300 ευρώ για κάθε βρετανικό νοικοκυριό και θα οδηγήσει σε ένα ΑΕΠ 6% μικρότερο απ” ότι είναι σήμερα, ενώ θα προειδοποιήσει για το «τεράστιο κόστος» στα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Μια πηγή με γνώση για την έκθεση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα τονίζει πως το έγγραφο με τα στοιχειά για τις επιπτώσεις του Brexit «είναι μια σοβαρή ανάλυση και δείχνει ότι τα αποτελέσματα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ δεν θα είναι προσωρινά αλλά μόνιμα».

Το σίγουρο είναι ότι, όπως προβλέπεται, η διαδικασία τους δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου θα εξελιχθεί σε πραγματικό θρίλερ, όχι μόνο για τη Βρετανία, αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger