Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα στην συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων όταν δημιουργήθηκε ένταση από τον ξεσηκωμό των μεταναστών.Οι μαζεμένοι πρόσφυγες έκαναν «ντου» θέλοντας να σπάσουν τον διπλό φράχτη και να ανοίξουν τα εδώ και εβδομάδες κλειστά σύνορα. Λογικό ήταν να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση με αποκορύφωμα την κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της FYROM.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της FYROM που βρίσκονταν πίσω από την διπλή περίφραξη πέρασαν μπροστά από τον φράχτη και σε σχηματισμό προσπάθησαν να απωθήσουν τους μετανάστες εξαπολύοντας εναντίον του πλήθους χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης αλλά και πλαστικές σφαίρες.

Από το βίντεο που μεταδόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Σκοπιανοί αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά από τον φράχτη, δηλαδή έχουν περάσει σε περιοχή εκτός της επικράτειας της ΠΓΔΜ.

Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας αμέσως θέλησε να πάρει θέση και και να υποστηρίξει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δεν σημειώθηκε παραβίαση των ελληνικών συνόρων. Ότανρωυήθηκε αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ ποιος δίνει αυτή την πληροφορία τη στιγμή που τα πλάνα του βίντεο δείχνουν καθαρά τους Σκοπιανούς κομάντος μπροστά από τον φράχτη η απάντηση ήταν ότι η ενημέρωση αυτή έρχεται από το Γ” Σώμα Στρατού που έχει σχετικές αναφορές από αξιωματικούς της Αστυνομίας. 

Έπειτα από λίγα λεπτά, η ίδια πηγή από το ΓΕΕΘΑ επικοινώνησε εκ νέου με το www.protothema.gr και μετέφερε μια νέα εκδοχή. Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη εκδοχή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι Σκοπιανοί αστυνομικοί δεν μπήκαν σε ελληνικό έδαφος επειδή ο φράχτης δεν βρίσκεται ακριβώς στην οριογραμμή αλλά έχει τοποθετηθεί κάποια μέτρα εκτός της ελληνικής επικράτειας…

Real.gr ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ από realmedialive

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger