Σε… νευρική κρίση φαίνεται πως είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο οι δανειστές επιμείνουν σε σκληρά μέτρα και στη μείωση του αφορολόγητου ορίου.

«Εάν επιμείνετε σε αφορολόγητο όριο κάτω των 9.000, θα πάω αμέσως στον Τσίπρα να υποβάλω την παραίτηση μου» αναφώνησε εξοργισμένος ο κ. Τσακαλώτος στην τελευταία συνάντηση με το κουαρτέτο και πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τη Real News.

Ωστόσο δεν αποκλείεται αυτή η προειδοποίηση να μην απευθυνόταν μόνο στους δανειστές αλλά να έχει αποδέκτη και την κυβέρνηση. Άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο κύκλος του έχει ολοκληρωθεί από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο κ. Τσακαλώτος έφτασε στο σημείο να πει στην Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και στον Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ): «Θέλετε να πέσει η κυβέρνηση! Γι” αυτο αμφισβητείτε διαρκώς τα μέτρα που σας προτείνουμε». 

«Δεν φταίμε εμείς, με τα μέτρα που φέρνετε δεν υπάρχει περίπτωση να πείσουμε τους προϊσταμένους μας ότι έγινε σοβαρή δουλειά εδώ» του απάντησε η κ. Βελκουλέσκου.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger