- Μετά τον ΕΟΠΥΥ, τον ΟΑΕΔ και τα νοσοκομεία τώρα παίρνουν και τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής
- Πρόκειται για 65 εκατομμύρια ευρώ τα οποία μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος
- Την Παρασκευή ο επικεφαλής του ESM είχε πει ότι τελειώνει η ρευστότητα της χώρας
Μετά τον ΕΟΠΥΥ, τον ΟΑΕΔ και τα νοσοκομεία, η κυβέρνηση ζήτησε και τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής και ο Πρόεδρος της Νίκος Βούτσης τα έδωσε, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση ζήτησε και τα ταμειακά διαθέσιμα και από το Ταμείο των Νομικών και πρόθεσή της είναι να μαζέψει όσα περισσότερα από τα ταμειακά διαθέσιμα των δημόσιων φορέων.

Οι κινήσεις αυτές θυμίζουν το περσινό καλοκαίρι που είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και έρχονται - κάποιοι λένε όχι τυχαία - την στιγμή που ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή ότι η ρευστότητα της Ελλάδας εξαντλείται!

Υπενθυμίζεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα που παραχώρησε η Βουλή είναι 65 εκατομμύρια ευρώ - κράτησε μόνο 10 εκατομμύρια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επιβεβαίωσε την πληροφορία, λέγοντας πως η κίνηση αυτή είναι προς το συμφέρον τόσο της Βουλής, όσο και του Δημοσίου. «Αν είχε γίνει αυτό από πέρυσι, η Βουλή θα είχε κερδίσει 1,5 εκατομμύριο από επιτόκια» είπε ο κ. Βούτσης.

Τι είναι τα ταμειακά διαθέσιμα
Πρόκειται για τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο μιας επιχείρισης, ενός οργανισμού ή ακόμη και του κράτους ή καταθέσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα. Με αυτά ο εκάστοτε οργανισμός καλείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε τρίτους (προμηθευτές, πιστωτές κλπ). Τα ταμειακά διαθέσιμα ενός κράτους είναι τα χρήματα που έχει για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, προμηθευτές κλπ.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger