Χαιρετισμό στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Ο ισχυρός άνδρας της Κομισιόν, αφού αναφέρθηκε στην προσφορά του ελληνικού λαού για την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει για την προσφυγική κρίση, τόνισε πως η Επιτροπή είναι δίπλα στη χώρα με κάθε μέσο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι ο Ακρίτας της Ευρώπης» και σημείωσε πως «οι Έλληνες αγωνίζονται για να οικοδομήσουν ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, δίκαιο και οργανωμένο», είπε, ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό, χαιρέτισε τη μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων στη διαχείρισή του, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Ο κ. Γιουνκέρ χαρακτήρισε δυσανάλογο το βάρος που σηκώνει η χώρα και διαβεβαίωσε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στο «φίλο του» Αντώνη Σαμαρά που τον πρότεινε για την προεδρία της Ευρωπαϊκής επιτροπής. «Έχω πολλά ελαττώματα, να ξεχνώ τους φίλους μου δεν είναι ένα από αυτά», ήταν η αποστροφή του λόγου του.

Ο χαιρετισμός του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ολοκληρώθηκε με την αναφορά στο νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη την οποία δήλωσε πως στηρίζει, ώστε να ανοικοδομήσει τη Νέα δημοκρατία και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «περιμένουμε πολλά από τον Κυριάκο».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger