Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ένα σκάνδαλο διαφθοράς που εκδικάζεται στις ΗΠΑ αποκαλύπτει μια δωροδοκία του κ. Ερντογάν για την εξαγορά διδακτορικού τίτλου. Η Δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση διαφθοράς ύψους ενός εκατ. $ στο Πανεπιστήμιο St. John’s. Η κοσμ3ήτορας της σχολής Cecilia Chang που κατηγορήθηκε για το αδίκημα αυτοκτόνησε πριν εμφανιστεί στο Δικαστήριο το 2012 ενώ ο πρύτανης της Σχολής παραιτήθηκε μόλις έγινε γνωστή η ανάμειξη της συνεργάτιδας του στην υπόθεση.

Ανάμεσα στα χιλιάδες έγγραφα που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο υπάρχει μια επιστολή της Chang προς τον Γερουσιαστή Frank Murkowski, στην οποία αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση θα κάνει δωρεά 300.000 $ για την απονομή τίτλου επίτιμου διδάκτορα στον τότε πρωθυπουργό κ. Ερντογάν.

Η είδηση δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ, η οποία επισημαίνει ότι ο κ. Ερντογάν έχει αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας 27 Πανεπιστημίων!!

Τη στιγμή που αμφισβητείται το πτυχίο οικονομικών που αναφέρει στο βιογραφικό του ο κ. Ερντογάν αποκαλύπτεται και η δωροδοκία των διδακτορικών.


Militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger