Λίγο πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε μία αυστηρότατη προειδοποίηση στη Μεγάλη Βρετανία, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως απειλή, λίγο πριν το σημαντικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, ο Σόιμπλε δήλωσε πως αν οι Βρετανοί ψηφίσουν το ΝΑΙ για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. τότε δε θα πρέπει να περιμένουν ευνοϊκές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες οι οποίες θα προωθούν προνομιακή σχέση με την Ε.Ε..

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Σόιμπλε επιχειρεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς εκείνος τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και έχει τρομοκρατηθεί από την πιθανή αποχώρηση.

Το αστείο της  υπόθεσης είναι ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, αλλά παράλληλα δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να αναμιχθεί στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Δήλωσε πως αν η Βρετανοί αποφασίσουν να αποχωρήσουν, τότε δε θα πρέπει να περιμένουν ότι οι Ευρωπαίοι θα τους κάνουν τη ζωή τους εύκολη. Τέλος απείλησε και με αποκλεισμό των βρετανικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές οργανώσεις.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger