Το καμπανάκι του κινδύνου, για εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία, χτυπάει γνωστό αμερικανικό ίδρυμα.

Η Τουρκία έχει εισέλθει σε μια περίοδο υψηλής έντασης και η κυβέρνηση πρέπει να δράσει γρήγορα για την εδραίωση της ασφάλειας και της δικαιοσύνης στην κοινωνία, πριν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο, προειδοποιεί το αμερικανικό Ίδρυμα Χένρι Μάρσαλ, επικαλούμενο άρθρο του Δρ Εμρε Ερντογάν,  ιδρυτό στέλεχος του Εργαστηρίου Ερεύνης Infakto στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Τουρκική πολιτική είναι ένα υπαρξιακό αγώνα που θα συνεχίζεται για πάντα,» έγραψε στο άρθρο του ο Δρ Ερντογάν με τίτλο «Τουρκία: Η Δύναμη του Διαίρει» και
πρόσθεσε ότι το επίπεδο πόλωσης της τουρκικής κοινωνίας είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό που δεν εμπνέει και μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον.

Παραθέτοντας τα αποτελέσματα μιας έρευνας από το Ίδρυμα Marshall με έδρα τις ΗΠΑ, ο Δρ Ερντογάν τόνισε ότι μια εμφύλια διαμάχη μπορεί να ξεσπάει στην χώρα σύμφωνα με το 44 τοις εκατό των ερωτηθέντων, οι οποίοι «στοχοποίησαν» το Κουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα ως υπεύθυνο, ακολουθούμενο από το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης με 22 τοις εκατό.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ογδόντα τρία τοις εκατό ήταν αντίθετοι με την σύλληψη και την κράτηση κάποιου με πολιτικές απόψεις διάφορες από αυτές τις κυβέρνησης. Εβδομήντα οκτώ τοις εκατό είπαν ότι ποτέ δεν θα έκαναν δουλειές με αντιφρονούντες και εβδομήντα τέσσερα τοις εκατό δεν θα αφήνε τα παιδιά τους να παίζουν με τα παιδιά των πολιτικών τους αντιπάλων.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει την υποστήριξη του 47 τοις εκατό των ερωτηθέντων, ενώ μόνο το 15 τοις εκατό στηρίζει την αντιπολίτευση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραμένει δημοφιλής μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας, των στρατιωτικών και των ανδρών των σωμάτων ασφάλειας, με 75 τοις εκατό των ανθρώπων στις ένοπλες δυνάμεις να υιοθετούν την πολιτική του γραμμή.

«Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους προαναφερθέντες παράγοντες που έχουν να κάνουν με τις συνεχείς συγκρούσεις που συμβαίνουν στην κοινωνία μας», έγραψε ο δρ Ερντογάν. Και δεν είναι μόνο αυτός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Radio Sputnik, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, Tansel Çölaşan, μίλησε για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών στη χώρα.

«Σήμερα, η Τουρκία δεν είναι μια δημοκρατία, κυριαρχείται από ένα άτομο. Ως εκ τούτου, το πρόβλημα της Τουρκίας δεν είναι μόνο η συμμόρφωση η ελευθερία του λόγου ή του Τύπου, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο – και σήμερα στην Τουρκία σχεδόν όλα τα δικαιώματα και οι ελευθερίες έχουν ανασταλεί», δήλωσε ο Çölaşan.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger