1. Τα αβοκάντο δεν είναι μόνο για φαγητό!
Είναι μια καλή πηγή βιοτίνης, που αποτρέπουν το ξηρό δέρμα και τα εύθραυστα μαλλιά και νύχια. Φτιάξτε μια ενυδατική μάσκα με αβοκάντο : αφαιρέστε το κουκούτσι, χτυπήστε στο μίξερ τη σάρκα και απλώστε τη στο δέρμα σας. Το έλαιο λειτουργεί ως μαλακτικό, ενώ περιέχει και ωφέλιμη βιταμίνη Ε.

2. Πιείτε πράσινο τσάι για υγιές δέρμα
Το πράσινο τσάι βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα ροφήματα που κάνουν καλό στο δέρμα, χάρη στην εντυπωσιακή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες. Προσπαθήστε να πίνετε τέσσερα φλιτζάνια στη διάρκεια της ημέρας.

3. Φάτε ντομάτες
Εκτός του ότι αποτελεί εξαιρετική πηγή του αντιοξειδωτικού λυκοπένιου, η ντομάτα είναι πλούσια σε καροτενοειδή. Αυτά τα θρεπτικά στοιχεία ενδέχεται να επιβραδύνουν την κυτταρική βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες και να καθυστερούν τη γήρανση.

4. Βάλτε το ρόδι στην καθημερινότητά σας
Όταν απλώνεται τοπικά, αυτό το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φρούτο βοηθά το δέρμα να συνθέσει περισσότερο κολλαγόνο, ενώ επιταχύνει την επανόρθωσή του.

5. Δοκιμάστε καρύδια για νεανικό δέρμα
Θέλετε να προσθέσετε λιπαρά οξέα Ω3 στη διατροφή σας αλλά δεν είστε λάτρεις του ψαριού; Τα καρύδια είναι μια πλούσια πηγή σε Ω3, τα οποία χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά και κάνουν το δέρμα να δείχνει πιο απαλό και νεανικό. Επιβραδύνετε τη γήρανση με σολομό. Περιέχει ασταξανθίνη, ένα καροτενοειδές που βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

6. Φάτε για πρωινό δημητριακά ολικής άλεσης με μπανάνα.
Τα αντιοξειδωτικά από τις μπανάνες και τα δημητριακά βελτιώνουν το πρόσωπο, ενώ ο ψευδάργυρος από την ολική άλεση έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

7. Φτιάξτε μια αντιγηραντική μάσκα προσώπου
Πολτοποιείστε 15 αμύγδαλα και μισό κεσεδάκι γιαούρτι. Απλώστε τη για 15 λετπά, πλύντε με χλιαρό νερό.

8. Καταναλώνετε εσπεριδοειδή
και λαχανικά που έχουν βιταμίνη C. Αναζωογονεί το δερματικό ιστό και επιβραδύνει την πιθανότητα καρκίνου του δέρματος. Επίσης καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, θωρακίζει τις κυτταρικές μεμβράνες και ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

9. Βάζετε αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι
Τέσσερις στις πέντε ρυτίδες που υπάρχουν στο πρόσωπό σας οφείλονται στην καθημερινή έκθεσή σας στον ήλιο. Επιλέξτε μια καθημερινή ενυδατική με αντηλιακό δείκτη.

10. Πείτε όχι στο αλκοόλ
Όχι μόνο βλάπτει το συκώτι σας, αλλά μπορεί να καταστρέψει και την επιδερμίδα σας καθώς αυξάνει υπερβολικά την κυκλοφορία του αίματος.

11. Ασκηθείτε
Με την άσκηση επιβραδύνετε τη γήρανση, ενώ διατηρείτε ευλύγιστα τα οστά σας και σφριγηλό το δέρμα σας. Μισή ώρα άσκηση την ημέρα, 3 φορές την εβδομάδα, αρκεί.

12. «Γυμνάστε» το μυαλό σας
Για να συνεχίσετε να δημιουργείτε μέχρι τα βαθιά γεράματα, χρειάζεται να εξασκείτε το μυαλό σας. Διαβάστε βιβλία ή εφημερίδες, ξεκινήστε μαθήματα ξένων γλωσσών, μάθετε ένα μουσικό όργανο, πηγαίνετε σινεμά και θέατρο και δώστε σημασία στην κοινωνική σας ζωή.

13. Κάντε φίλους
Σύμφωνα με μελέτες, η φιλία βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών και στην επιβράδυνση του γήρατος.

14. Κάντε σεξ
Έρευνες δείχνουν ότι η μονογαμική ερωτική ζωή, εφόσον παρατείνεται, προάγει τη μακροζωία.

15. O γάμος βοηθά στην αντιγήρανση
Παντρευτείτε και κάντε οικογένεια. Oι παντρεμένοι ζουν μια ήρεμη ζωή με σταθερό πρόγραμμα, ισορροπημένη διατροφή, αρκετό ύπνο και λιγότερες καταχρήσεις.

16. Η θετική σκέψη απέναντι στη ζωή σώζει
Oι άνθρωποι που φτάνουν μέχρι τα βαθιά γεράματα δεν αγχώνονται και δεν στενοχωριούνται με το παραμικρό.

17. Θωρακίστε τα αγγεία σας από τη γήρανση
Η καρδιά και τα αγγεία μας αποτελούν τους δείκτες της φυσικής γήρανσης του οργανισμού. Το πέρασμα του χρόνου μπορεί να προκαλέσει αρτηριοσκλήρυνση, διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος και εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων και νοσημάτων. 

Η διατροφή που θα καθυστερήσει τα σημάδια του αγγειακού γήρατος πρέπει να είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη και πλούσια σε βιταμίνες (π.χ. Β6, φυλλικό οξύ) και προστατευτικά αντιοξειδωτικά (π.χ. φλαβονοειδή, καροτενοειδή, φαινόλες).

18. Κοιμηθείτε
Ο ύπνος αποτελεί πηγή νεότητας, αφού κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου ενεργοποιούνται διάφορα ένζυμα που αποκαθιστούν τις βλάβες των κυττάρων ή αντικαθιστούν τα παλιά με νέα. Οι 8 ώρες καθημερινού ύπνου βοηθούν το οργανισμό να χαλαρώσει, να παράγει κολλαγόνο και να θρέψει το δέρμα, αφού κατά το πρώτο μισό της νύχτας η υπόφυση παράγει στο στάδιο του βαθύ ύπνου την αυξητική ορμόνη, που αποτελεί το καλύτερο σωματικό μέσο αντιγήρανσης.



http://omorfamystika.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger