Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.

Μπορεί να πέφτουν μεγάλες δόσεις γέλιου με τη νέα εμφάνιση του Πάνου Καμμένου που την είδε… Top-gun πετώντας με μαχητικό F-4E προχθές στην Ανδραβίδα, κατά την έναρξη στρατιωτικής άσκησης, αλλά πίσω από αυτές τις χαριτωμενιές υπάρχουν και τα σοβαρότερα που προσπαθούν να τα κρατάνε θαμμένα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας… 




Την ώρα λοιπόν που ο Πανούλης μοίραζε τις φωτογραφίες και έκανε τα σχετικά … retweet στο διαδίκτυο, μια απόφαση εντελώς προκλητική έβγαινε επίσης από την Ανδραβίδα!
Είναι από την 117 Πτέρυγα Μάχης, που εδρεύει εκεί, έχει ημερομηνία 4 Απριλίου 2016 και είναι από το Τμήμα Οικονομικού. Τι αφορά; Τη η διενέργεια διαπραγμάτευσης, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, μ ενσφράγιστες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της προϋπολογισθείσας αξίας, για την παροχή, υπηρεσιών σίτισης τετρακοσίων (400) προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή της Μυρσίνης, Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης του Ν. Ηλείας, στο πλαίσιο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.
Ο διαγωνισμός θα αφορούσε την ανάδειξη παρόχου των υπηρεσιών σίτισης στους πρόσφυγες και μετανάστες της περιοχής δηλαδή «catering» όπως μας εξηγεί η ίδια απόφαση.
Ποιο είναι το κόστος για περίπου 400 άτομα; 65.000 ευρώ για έναν μήνα. «Τριάντα ημερολογιακές ημέρες» όπως γράφει η η απόφαση, που σημαίνει 5,87 ευρώ για κάθε άτομο καθημερινά. Το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών αναφέρεται και ως εξής: «Ημερήσιο συσσίτιο ενός ατόμου (πρωινό – γεύμα – δείπνο) σύμφωνα με το πρόγραμμα τροφοδοσίας της Υπηρεσίας». 
Πάμε τώρα στα πιο ωραία:
Πότε βγήκε η απόφαση:
Στις 4 Απριλίου.
Και τι προβλέπει; Ότι ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 και ώρα 11.00, στην Αίθουσα Ενημέρωσης της Μονάδας. Δηλαδή χτες το πρωί.
Και ποια προθεσμία υπήρχε για τις προσφορές;
Όπως ανάφερε η απόφαση «Οι προσφορές θα κατατίθενται στην Κεντρική Γραμματεία της Μονάδας το αργότερο μέχρι την 5η Απριλίου 23016 ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00. Κάθε σχετική πληροφορία αναφορικά με τον ανωτέρω διαγωνισμό θα παρέχεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ: 26230-65040».
Τι καταλαβαίνει και ο πιο αδαής από αυτά;
Με διαδικασία … fast track έδωσαν 65 χιλιάδες ευρώ, για ένα μήνα: Την μία ημέρα βρήκε η προκήρυξη του διαγωνισμού (4 Απριλίου), την επομένη το μεσημέρι (5 Απριλίου) έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι και να έχουν τρέξει να καταθέσουν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά και τις προσφορές, και την μεθεπομένη το πρωί (6 Απριλίου) δόθηκε η δουλειά… 




Δηλαδή, από τη μία πλευρά οι Έλληνες πεινάνε και θα πεινάσουν ακόμη περισσότερο με αυτά που έρχονται, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους βρίσκονται στην κατάσταση που βρίσκονται και από την άλλη οι πρόσφυγες και οι λαθραίοι έχουν εξασφαλίσει πρωινό, γεύμα και δείπνο όπου κι αν βρίσκονται ανά την Ελλάδα. Όσο για το χρήμα, μοιράζεται με διαδικασίες που αποτελούν μόνες τους σκάνδαλο…

Δημοσίευση σχολίου

Blogger